Spreekbeurt Atletiek

Ik ben Quinty De Witte (9) en heb op 16 dec 2016 mijn spreekbeurt gehouden over atletiek. Ik deed het omdat ik zelf op atletiek zit, al 3 jaar ( vanaf mijn 5e ) en ik dit heel erg leuk vind.
Rennen oftewel sprinten vind ik het leukst. Ik vind het leuk omdat je het altijd kan doen en overal, en je er eigenlijk niks voor nodig hebt.

In mijn spreekbeurt vertelde ik over de geschiedenis van atletiek, dat het voor de jagers die nog rondliepen in dierenvellen heel belangrijk was om hard en ver te kunnen lopen, zodat ze niet werden gepakt door een dier. Ook moesten ze met kracht werpen om het dier goed te raken, zij gooiden dan met een steen of werpspies. En dat duizend jaar voor Chr. op het eiland Kreta wedstrijden werden gehouden tussen jonge mannen, ze moesten over een levende stier springen.

Ik vertelde ook over de onderdelen, daarbij mocht ik van RKHAV wat spulletjes gebruiken. Ik kreeg de fortex, de discus, de horden, de kogel, het estafettestokje en de startblokken mee. Dit vond mijn klas heel leuk, ik liet ze namelijk rond de klas gaan. Zelf had ik ook mijn clubtenue meegenomen en een paar medailles.

Ook vertelde ik over mijn fans:
Dafne Schippers
Usain Bolt
Churandy Martina

En de weetjes, bijvoorbeeld het record hoogspringen. Als punt kreeg ik een 9,3, het hoogste van de klas !

Groetjes
Quinty

Quinty