NK junioren.... het eigen verhaal..

Vandaag NK indoor AB junioren in Apeldoorn gezien door de ogen van een moeder. Het is een kleine 225 km vanaf Hulst maar dit is een wedstrijd waar we altijd super veel zin in hebben.
’s Morgens melden voor 8.57 anders niet meedoen met de wedstrijd. Ja ja super streng dus wij komen aan voor 8.30; We zijn dus zeker op tijd.

P1160453 Large

 

De jongens Noah, Ruud en Toine gaan direct hun startnummer ophalen en daarna op tijd naar de call-room voor hun startnummers. Eerst nog wat opwarmen en daarna rond 10.30 gaat het de wedstrijd van start.


1e poging 15.37
2e poging X
3e poging 15.82
4e poging X
5e poging 15.75 Ruud staat nu op de 2e plaats
Dan stoot Matthijs bij de 6e poging 16.20
Dus Matthijs 2e plaats en Ruud 3e plaats met een afstand van 15.82


De prijsuitreiking altijd weer speciaal. Een bos bloemen en een mooie bronzen plak. Een dag waarin super veel te zien is en een geweldige sfeer.

IMG 3055

 

 

 

 

 

 

 

 

Noah Lauwers...

Zondag 19 februari 2017 was het NK Indoor voor junioren in Apeldoorn, mijn eerste officiële wedstrijd als B junior. We moesten vroeg uit bed, de wedstrijd begon namelijk al om 10.30 en het melden moest voor 9.00 gebeurd zijn. Nadat ik me gemeld had, ging ik al snel inlopen. Dat deed ik samen met Ruud Louter en Toine van den Bosch van Deltasport. Vooraf was mijn doel om bij de beste acht te eindigen, zodat ik in ieder geval zes keer kon stoten. Om 9.45 moesten we ons melden in de Callroom en daarna werden we begeleid naar het veld. Alle deelnemer werden eerst een voor een voorgesteld door de speaker en daarna kon de wedstrijd beginnen.

P1160461 Large

 

Mijn eerste stoot was tevens de verste, met een afstand van 13.64 meter. Ik kon met deze stoot door naar de finale. In de finale was ik de enige B1 junior, daardoor was ik ook het beste van alle B1’s. Dat was ook een van mijn doelen vooraf. Uiteindelijk eindigde ik op de zevende plaats, de nummer acht had even ver gestoten, maar mijn op een na beste stoot was verder. Ruud eindigde als derde en Toine als vierde, dus hadden we drie Zeeuwen in de finale. Geen slecht resultaat voor zo’n kleine provincie.

IMG 3074