Sinterklaasfeest 29 november 2017


Ook dit jaar was er een Sinterklaasfeest voor de pupillen. Iedereen werd om 18.00 u in de kantine verwacht. Daar kon iedereen gelijk bij zijn groepje gaan voor die avond, want er stond een speurtocht op het programma.

Elk groepje werd begeleid door twee begeleiders de groepjes starten om de 5 minuten zodat ze niet van elkaar konden zien wat er moest gebeuren.


De groepen die nog niet aan de beurt waren om te vertrekken konden ondertussen al beginnen aan de vragenlijst met oa de vragen wat is de achternaam van trainer Dylan, wat zijn de clubkleuren, wat heeft Piet aan zijn muts.

klaas1
 
De speurtocht liep door de wijk van den Dullaert eerst langs de school de Wereldboom waar iedereen opgewacht werd door de Pieten voor Pietengym, vervolgens moesten ze een aantal vragen beantwoorden tot ze aan de speeltuin kwamen. Daar was de opdracht ga allemaal van de glijbaan, alleen toen de speurtocht werd uitgezet was het droog… nu lag er een enorme diepe plas wat niet iedereen had gezien, dat leverde dus natte voeten op.   

klaas2


Vervolgens al zigzaggend en Sinterklaas liedjes zingend richting het van Ceulenplein daar werd een rebus opgelost die voor het raam stond; “Klop 3 keer op de deur” de deur werd opengedaan en voor iedereen was er een Chocolade lolly. Langs de parking linksaf van Den Dullaert moesten ze door een donkerpadje( toen kwam die zaklamp goed van pas) en waren we ineen bij de Nobelhorst genoemd naar Koning Nobel van Reijntje de Vos. Ze waren er bijna nog een eindje lopen en toen waren ze aan de parking van de voetbal, langs daar  kon iedereen de atletiekbaan op. Alle groepen kwamen huppelen en sinterklaasliedjes zingend richting de kantine.

Daar stond de Sint met de Pieten Wipneus, Tosti en Mimi hen al op te wachten. Iedereen wilde snel naar binnen want het was best koud, maar natuurlijk niet voordat er een foto was gemaakt.   

klaas3  klaas4  klaas5

Binnen stond er voor iedereen warme chocomelk  en lekker cakejes klaar.


De Sint had ook nog een ander te vertellen

Hij reikte hij de prijs uit aan de winnaar van de Grote clubactie Devlin had de meeste loten verkocht.

klaas8  klaas9

   
De Sint vertelde verder dat hij blij is dat er zoveel pupillen zijn maar dat daar ook de nodige hulp bij gebruikt kan worden bijvoorbeeld bij het helpen van training geven aan hen.
Na afloop kreeg iedereen nog een traktatie met daarin een lekkere appel gesponsord door Fruithandel Magda en Herman Vereecken , Provinciale weg te Vogelwaarde

klaas6
Tegen 20u ging iedereen op het gemakje naar huis, ook Sint en Pieten gingen verder zij hadden het nog druk.
Ik wil iedereen van pupillen ouders trainers sponsors en andere betrokken bedanken voor jullie bijdrage, het was weer een super gezellige avond.

Saskia Hemelaar