Clubkampioenschappen sluiten baanseizoen af

 

Met de clukampioenschappen die gehouden konden worden op de hagelnieuwe atletiekbaan werd officieel het baanseizoen afgesloten. Vooral bij de pupillen en junioren was er een mooie opkomst deze dag;en dat alles onder het genot van een heerlijk zonnetje. Alle prestataties zijn terug te vinden via www.atletiek.nu.

Na de normale wedstrijd volgde nog een estafette waar elke atleet van deze dag aan mee deed.

estafette

Deze dag hadden we een kleine primeur ook; elke wedtrijd maken we gebruik van atletiek.nu; inmiddels wel bekend bij velen om ook de uitslagen live mee te kunnen volgen. Normaal gezien schrijven de juryleden alle uitslagen en pogingen op een jurylijst en word deze vervolgens handmatig weer ingevoerd op het wedstrijd secretariaat. Echter is het mogelijk om sinds kort het invoeren van de uitslagen rechtstreeks door juryleden te laten doen bij het onderdeel zelf via een tablet of smartphone. Dit weekend hebben we getest hoe dat ging en Nicole Saman was onze proefpersoon. Na een korte uitleg hebbe we de gehele dag het kogelstoten direct laten verwerken door Nicole via een tablet. En dit ging hartstikke goed!; Door dit te doen zijn uitslagen direct verwerkt, voorkomt een hoop printwerk (tijdens een wedstrijd printen we voor een hele wedstrijd zo'n 300 blaadjes), scheelt in de inktcartridges, en dus gewoon mileu vriendelijker.

nicole

 

We gaan nu verder kijken of we deze proef verder kunnen uitbouwen.

Voor de start van de prijsuitreiking was er nog de uitreiking van de Wouter Saman prijs; een prijs die elk jaar terugkerend word uitgereikt. Dit jaar ging deze aanmoedigingsprijs naar Sandra den Exter.