Regen zon regen in Oostburg

15 Juni, tijd voor de Zeeuws kampioenschappen in Oostburg bij de Wielingen. RKHAV was hier met 9 atleten, en ze stelde zeker niet teleur bij de wedstrijd.

Het begon met horden, waar Xenia met volgens haar een mindere start een mooie 2e plek had. Ook Robin moest horden doen, maar kwam net tekort voor een podium maar had wel een PR. Tijd voor sprint, flink wat tegenwind maar dat maakte voor de atleten niets uit. Alexandra liep met een 6e tijd snel genoeg voor een plaats in de finale, waar ze uiteindelijk net 4e werd.

20190615 110612

Bij de jongens D zat de wind nog wat meer tegen, met een wind tegen van -2,7m/s liep Robin een 4e tijd wat genoeg was voor de finale en Jaro een 10e tijd. In de finale haalde Robin een 3e plek. Tijd voor Xenia om te sprinten, de meiden waren met 4 dus een finale was niet nodig. Xenia haalde met een tijd van 11,63 een 2e plek op de 80m.

Tijd voor de 100m, waar we 3 atleten hebben. Tim begon en haalde een 2e plek in de 100m, waardoor hij naar de finale kon. In de finale liep Tim iedereen eruit en kwam op de 1e plek terecht met een nieuw PR van 12,18 ( en -2m/s wind ). Chris deed ook mee voor zijn 1e 100m, en kwam hier op een mooie 2e plek. Heel goed voor een debuut in de 100m. Ook ik moest ook de 100m sprinten. Nog niet helemaal wakker liep ik een tijd van 12,92 met een tegenwind van -2,2 m/s, genoeg voor een 3e plek.

20190615 142446

Dan verspringen, bij de jongens D sprong Jaro een afstand van 3,23m wat netjes is als je er sinds kort nog maar op traint. Dan meisjes D, waar Alexandra een afstand sprong van 3,45m, wat goed was voor een 8e plek. Xenia blijft met een lijn omhoog gaan met verspringen, waar ze nu weer 4,22m sprong, goed voor een 3e plek.

Ook ik mocht weer verspringen, met 2 cm verder had ik een nieuw PR, en een 2e plek. Speerwerpen is nu aan de beurt. Dylan B gooide een afstand van 28,42m, en kwam hiermee op een 4e plek en een nieuw PR. Het ging goed met de Bouwhuizen, want ook Robin had een nieuw PR bij speer met een afstand van 19.29m, goed voor een 7e plek.

Georgette kwam met een laatste worp van 23,82m net op het podium, goed voor een 3e plek. Dan Alexandra, waar ze in de finale een afstand gooide van 21.99, had ze niet alleen een PR te pakken maar was ze ook Zeeuws kampioen. Als we over Zeeuws kampioenen bezig zijn. Ikzelf kwam met een afstand van 35,92 net onder mijn PR, maar dit was wel ver genoeg om Zeeuws kampioen te worden met speer. Ook Audrey ging goed, met een afstand van 25,45m stond ze op de 2e plek.

We hebben ook nog kogelstoten. Dylan Bouwhuizen had een afstand van 7.19m, goed voor een 3e plek. Ook Robin ging goed, hij werd Zeeuws kampioen met een stoot van 7,99m wat ook een PR was. Georgette had met een mooie stoot van 8,05m een 4e plek en een PR, Alexandra kwam met 8,99m op een 2e plek en Audrey werd Zeeuws kampioen met een stoot van 9,28m.

IMG 20190615 WA0001

Dan nog een aantal iets langere afstanden. Ik werd 2e op de 200m sprint, met een tijd net boven mijn PR. Op de 600m had Alexandra een tijd van 2:01,85, goed voor een 5e plek. Ook Xenia besloot om een lange afstand te lopen, na alles gegeven te hebben kwam ze op een 3e plek met een tijd van 2:04,09. Dylan Bouwhuizen mocht net voor hij moest gaan kogelstoten ook nog de 800m lopen. Hij kon goed volgen en kwam met een tijd van 2:26,08 op een 4e plek.

Chris moest ook de 800m lopen, en werd hier Zeeuws kampioen met een tijd van 2:18,71. Last but not least, de 1000m. Jaro ging goed van start, en kwam met een geweldige eindsprint op een 2e plek terecht met een tijd van 3:27,85.