Een Zeeuws feestje in Gorinchem

 

62578207 864385740562513 2006923043577790464 n

 

Er waren in de ochtend een hele hoop gezichtjes te zien, waar de 2 meest voorkomende toch wel van de zenuwen waren en van te weinig slaap door de warmte. Eenmaal dat de bus al te laat was aangekomen, konden we toch vertrekken richting de wedstrijd. Een tussenstop bij Dynamica ging goed en we gingen verder op pad. De buschauffeur wist blijkbaar de weg niet, want na 3x verkeerd rijden kwamen we pas aan op de bestemming.

We werden opgevangen door Vera. Begeleiders kregen shirts voor team Zeeland en iedereen zocht een lekker plekje op bij elkaar. Sommige groepen begonnen al met de warming up, waar andere groepen nog even konden genieten van wat eten, gezelligheid van andere of van de zon want deze was al goed te zien op de vroege ochtend!

Er waren een hoop mooie uitslagen, met natuurlijk dikke PR’s voor sommige. Bij de meisjes pupillen C deed Ziona mee, ze haalde een PR op de 40m met een tijd van 7.50, goed voor een 9e plek. Dan jongens pupillen C, Floris deed hier aan mee en haalde hier 2 PR’s. Op sprint en 1cm verder bij verspringen. Ook balwerpen deed Floris goed, waar hij een 8e plek haalde. Bij de meisjes pupillen B deed Ona mee, ze haalde met kogelstoten een nieuw PR van 3,38m en had een mooie 12e plek op de 40m sprint.

Mike deed mee voor de jongens pupillen B, een nieuw PR had Mike in de pocket met kogelstoten, waar hij met een afstand van 5,83m op de 6e! plek kwam. Bij de meisjes pupillen A1 deed Sabine mee, ze haalde bij verspringen precies hetzelfde als haar PR, wat 3,39m was.

Bij de jongens pupillen A1 hadden we niemand van RKHAV, maar kijken we toch even naar prestaties van andere leden van team Zeeland. Jasper Boonman haalde een 3e plek op de 60m sprint, Thijs van der Vegt een 15e plek met balwerpen met een afstand van 22,10m en verspringen haalde ook Jasper Boonman een 8e plek met 3,81m.

Bij de jongens A2 deed Sven mee. Een nieuw PR op sprint, een dik PR op kogel met 6,25m en ook een nieuw PR op hoogspringen met 1cm ( 1.21m ) had Sven een topdag.

Bij de meisjes A2 hadden we ook geen pupillen van RKHAV, dus kijken we weer even naar de prestaties. Bij de 60m sprint haalde Iris Zahradnik een 19e plek, bij Kogel haalde Marit van Damme een 19e plek met een afstand van 5,77m en bij hoogspringen sprong Elise mol een hoogte van 1,21m wat goed was voor een gedeelte 6e plek.

Jongens D hadden geen RKHAV’ers, maar haalde wel mooie prestaties. Behalve de 3e plek ook op hoogspringen een gedeelte 6e plek met 1,41m door Yannick de Jong, ook haalde Yannick op de 80m sprint een 5e plek met een tijd van 10,60. Jeremiah Puroja haalde voor de jongens een 8e plek met 8,07m bij kogel, Koen Steenblok kwam met 4,21m tot een 7e plek bij verspringen en Julius Schletterer een mooie 3e plek op de 1000m.

Bij de meisjes D hadden we Ilvy en Alexandra. Ilvy deed mee met sprint en kwam hier tot een 12e tijd. Alexandra moest kogelstoten en haalde hier een 8e plek met een stoot van 9,04m.

Dan nog de C junioren, Tim was na lang klagen uiteindelijk toch blij met zijn PR bij sprint, waar hij eerst beter uit de startblokken kwam maar een ander een valse start maakte. Hij haalde een tijd van 11,99s wat goed was voor een 4e tijd. Hoog was ook een PR voor Tim maar net geen 1e plek, met een hoogte van 1,81m was het goed voor een 2e plek. ( Nog 9 cm te gaan voor een gedeeld Zeeuws record ) Tim moest ook nog kogel doen, en kwam hier op een 12e plek met een stoot van 10,06m.

De meisjes C deden het beste van iedereen, met een 2e plek van de regio’s. Katja en Xenia deden mee van RKHAV. Katja liep een 1e plek op de 80m sprint, wat ook goed was voor een 4e plaats in het Nederlands klassement van dit seizoen. Ook Xenia moest sprinten, ze liep net boven haar PR met een tijd van 11,37s. Ook bij verspringen kwam Katja op de 1e plek, geen PR maar wel een sprong van 4,96m. Hele mooie prestaties en het was zeker gezellig maar het leukste komt nog, de estafettes!

Team Zeeland haalde bij de estafettes nog wat punten binnen. De Jongens en meisjes A1 werden 5e, Net als de meisjes A2. Dan werden de Jongens en meisjes C 4e, net als de beide D’s, en de jongens B. Uiteindelijk kwamen de jongens A2 op de 3e plek, net als de jongens C, meisjes B en meisjes C. Pendelestafette viel dan toch een beetje tegen, waar het stokje was gevallen en gelijk een halve baan achterstand was.

Tijd voor de uitslagen, we waren al blij als we niet 5e zouden worden en dit was ook zo, een 4e plek wat heel mooi is na al jaren een 5e plek. Dit werd dus ook goed gevierd met een ereronde, groepsfoto’s en pizza! Dan nog problemen met de terugreis, de buschauffeur wou niet terugrijden om een of andere manier en liet ons een uur wachten, een probleem? Nee hoor we gingen gewoon voetballen met z’n allen.

Iedereen bedankt, begeleiders, juryleden, organisatoren, ouders en atleten voor de geweldige dag.