Warm, moe, spanningen en top prestaties; C spelen in Amsterdam.

 

Vroeg in de ochtend, iedereen was half wakker en klaar voor een vertrek naar Amsterdam, onderweg geen problemen gehad behalve iemand die moest knijpen om niet naar de wc te gaan. Eenmaal aangekomen in Amsterdam, nummer opgehaald en een heerlijk plekje bij het water, konden we beginnen aan de lange dag bij AAC.


De eerste die mocht beginnen was Katja op de 80m sprint kwalificatie. Op het gemakje liep ze de concurrentie eruit en mocht ze verder gaan naar de halve finales.

Dan springen we naar de 300m horden, waar Xenia in actie ging komen. Spanning was er zeker en na bibberend in de startblokken te zitten, liep ze meer dan 1 seconde van haar PR eraf! Met een tijd van 52,77 werd ze 25e van de 40 en kon hiermee terugkijken op een mooie race.

DSC 0041

 

 

Hierna kwamen we met 2 onderdelen tegelijk, als eerste was de halve finale van de 80m sprint van de dames, waar Katja zeker niet ontevreden mocht zijn met een zeer mooie 2e plek in haar serie en een tijd van 10.41, waardoor ze gelijk door kon naar de finale.

 DSC 0031

 

 

Aan de overkant was het hink stap springen, waar de jongens van Scheldesport, Daan en Tobias het mochten laten zien.

Daan kwam met een sprong van 11.12m niet alleen tot een PR, maar ook tot een finaleplek in hink stap, waar hij uiteindelijk een 6e plek haalde. Tobias kwam op zijn debuut bij hink stap tot een sprong van 10.94m, waar hij met 2 cm net de finale niet haalde, maar toch was Tobias heel tevreden en niet zonder reden.

Weer tijd om te gaan sprinten met een 150m voor Tim. Waar hij zelf wat teleurgesteld was dat hij niet tot de finale kwam, waren we zeker trots op Tim. Hij behaalde in zijn serie een 4e tijd van 18.50, waardoor hij helaas niet door mocht, maar dit ging zeker goedkomen bij hoogspringen later op de dag.

 

Tim vond dat de wedstrijd iets te kalm was, dus besloot hij om bij de 1.70m ( Kwalificatie-eis ) iedereen zijn hart wat harder te laten kloppen, door de eerste 2 pogingen de lat eraf te springen. Uiteindelijk konden we allemaal opgelucht ademhalen, hij ging er met gemak over tot vreugde van iedereen.

 

Dan de finale van de 80m sprint voor Katja. De tijden zaten heel dicht bij elkaar, want Katja kwam met een tijd van 10.53 tot een 6e tijd, maar had net zo goed 4e kunnen worden. Een mooie sprint heeft ze gelopen, alleen was ze zelf wat teleurgesteld wat natuurlijk kan gebeuren.

Een gezellige avond uiteten, wat drukte in het hotel en feestjes op de kamer, waren we klaar voor een warme dag 2. Daan mocht de dag beginnen met kogelstoten, waar hij met een mooie stoot van 12.20m helaas 10cm te kort kwam voor de finale. We schakelen in het kort over naar Tim, die de 100m kwalificatie ging lopen. Met een tijd van 12.40 mocht hij verder naar de halve finales.

Terug naar Daan, die discus mocht gaan werpen. Daan leek met pech er steeds net naast te vallen, want ook hier was hij net buiten de finale met een worp van 38.26m, al was hij wel tevreden uiteindelijk.

Back to Tim, met de halve finale van zijn 100m. Helaas was het niet zijn 100m, een pittige serie en de warmte hielp er ook niet bij. Een tijd van 12.46 zorgde ervoor dat hij zich vol kon gaan focussen op de finale van hoogspringen. Ook voor de dames was de 150m pittig, de weersomstandigheden waren niet beter geworden en de temperatuur zat al een eind boven de 30 graden. Katja en Xenia zaten in 1 serie, waar ze 3e en 4e werden.

 

Finaletijd voor Tim, hoogspringen. Wat spannende momentjes op het begin liet de harten van onder andere Sasja al kloppen, maar dit kwam uiteindelijk toch weer goed. Met een sprong van 1.75m hoog was hij zelf niet tevreden, maar was heel netjes toch 5e geworden van Nederland met deze sprong.

 SDB5216

 

 

Last but not least, Tobias met het mooie steeplechase. De omstandigheden waren hetzelfde, dus af en toe in het water komen was toch wel lekker. Een uitgeputte Tobias was zeker tevreden met een 5e plek. Op de terug weg nog heerlijk gegeten, karaoke in de auto en veel pret. Een top weekend in Amsterdam met dank aan de atleten, ouders en trainers.

Allemaal bedankt, ik heb genoten!