Een hoop goede prestaties in Gent

 

21 december was de eerste indoorwedstrijd in Gent, met een groep atleten gingen we hier naartoe om nieuwe PR’s te bereiken. Tim kwam op deze dag met het hoogtepunt, maar daar komen we later nog op.

Alexandra

Als eerste aan de beurt waren Alexandra en Ilvy voor de 60m horden. Spanning was er zeker, Ilvy haar eerste indoorwedstrijd en Alexandra haar eerste wedstrijd horden na er veel op te trainen. Beide in dezelfde serie, waar Ilvy een tijd van 11,82 haalde en Alexandra met een tijd van 12,35 over de finish kwam.

Hierna was het de beurt aan Dylan, ook hij maakt zijn debuut op de 400m indoor. Het duurde een tijd, veel spanning maar uiteindelijk mocht hij in baan 6 vertrekken. Een goede eerste ronde, maar een hele zware tweede ronde zorgde voor een 1e plaats in de serie, met een tijd van 58,08.

Wil je deze 400m nog terugkijken, klik dan hier : 400m Dylan Vink

 

IMG 20191221 WA0020

Nu is het weer tijd voor de meiden. Alexandra en Ilvy maken zich klaar voor een 800m, 4 rondjes over de indoorbaan in Gent. Ilvy liep in haar serie een tijd van 2:59,26 en Alexandra liep een tijd van 3:20,62. Allebei de meiden waren uitgeput, maar wel tevreden met de prestaties.

In de tussentijd waren een aantal andere atleten gearriveerd. Tim die voor hoog kwam samen met zijn grootste supporter, zijn vriendin Charlene. Katja die zich klaar moet gaan maken voor een aantal sprintjes en Eva die kan beginnen aan de 800m.

De 800m van Eva ging goed, ze liep met een tijd van 2:43,39 net boven haar PR maar was wel tevreden over hoe ze gelopen had.

Eva

 

Het zou Gent niet zijn als er een hoop onderdelen zouden uitlopen, waardoor er wifi gezocht kon worden door een aantal atleten, bijgepraat kon worden met de groep van Scheldesport die ook aanwezig was en wat gegeten en gedronken kon worden.

Door het uitlopen van de onderdelen vielen een aantal onderdelen tegelijk. Tim was aan het hoogspringen, en besloot na een blessure en weinig te trainen even zijn PR dik te verbreken met een sprong van 1,88!

Tim

 

Dylan was aan het verspringen en kwam 3 cm tekort voor een finaleplaats, maar er zat wel verbetering in zijn sprong met een afstand van 5,84. Wil je deze sprong terugkijken klik dan hier: Verspringen Dylan Vink

Dylan

Ook Katja mocht zich klaarmaken voor de 60m. Ze was niet al te tevreden, maar als je de dag ervoor 7 km doet hardlopen, is een tijd van 8,14 zeker een top prestatie.

Als laatste onderdeel hebben we de 200m sprint. Ilvy, Alexandra en Katja deden hieraan mee. Eerst was het de beurt aan Ilvy en Alexandra, Ilvy kwam in haar serie als eerste over de finish met een tijd van 29,91 en Alexandra haalde een tijd van 31,85. Katja had een zware 200m, met last van haar blaren liep ze een tijd van 28,61. Maar hierdoor is ze helemaal klaar voor de volgende indoorwedstrijd, waar ze weer kan vlammen op de sprint.

Katja

Een mooie dag voor de atleten, veel nieuwe ervaringen en mooie prestaties.