Dylan Vink verbreekt 6 meter grens met verspringen

IMG 20200201 WA0106

 

1 Februari was de laatste wedstrijd in Gent van het indoorseizoen en RKHAV was goed vertegenwoordigd op de wedstrijd met onder andere een karaoketeam en een fotograaf. We beginnen vandaag met de 60m horden, waar Ilvy en Xenia aan meededen.

Ilvy kwam met een tijd van PR tijd van 11.45 over de finish en Xenia had een tijd van 10.48, wat ook een PR was. Hierna was het tijd voor Ver en kogel. Bij kogel was Alexandra aan de beurt, en kwam met een stoot van 7.10m een stuk verder dan afgelopen week in Hoboken en gelijk was dit ook een PR. Dylan moest verspringen aan de andere kant, na een aantal goede beurten zat er een finale plaats in, waar hij in de laatste sprong kwam tot een persoonlijk record van 6.04m!

Over springen gesproken, hoog was in de tussentijd ook begonnen waar Robin en Tim bezig waren. Voor Robin zijn eerste indoorwedstrijd waar hij hoog deed, en dit kwam gelijk goed met een dik PR van 1.51m (+6cm). Tim had deze wedstrijd als voorbereiding voor het NK over 2 weken, hij sprong vandaag een mooie 1.81 met wat last aan z'n rug.

Robin hoog

Terug naar het verspringen, Xenia was hier bezig met haar goede vorm van afgelopen weken. Bij de 1e sprong kwam ze gelijk op 4.40m, wat ook goed genoeg was voor de finaleplaats. In de finale kwam ze nog een keer tot 4.40m, wat 4cm van haar PR was.

Als laatste hebben we nog een aantal sprinten, laten we beginnen bij de 60m sprint. Alexandra kwam over de finish met een tijd van 9.40, Ilvy had een tijd van 8.82 wat net boven haar PR was.

Dan hadden we Katja, die haar vorm doortrok als voorbereiding voor het NK want ze had precies dezelfde tijd als haar PR van 8.00. De mannen Dylan en Tim moesten ook nog sprinten. Tim had gelijk na hoog de 60m, maar had wel een mooie tijd van 7.75 ( Gelijk aan zijn PR). Dylan zat net boven zijn PR met een tijd van 7.69, maar was wel tevreden over zijn techniek.

Als laatste van deze lange dag hebben we nog de 200m, waar Alexandra, Ilvy en Xenia aan meededen. Alexandra had een veel betere 200m, want ze liep een mooie tijd van 31.40. Ilvy kwam over de finish met een persoonlijk record van 29.13 en Xenia had een tijd van 29.57 wat ook een PR was.

Al met al een mooie dag met geweldige prestaties!