Eerste C/D competitie na 2 jaar stilgelegen te hebben door corona!

 

IMG 20220409 210057 592

 

Op 9 april gingen we met een hoop atleten naar Roosendaal, hier begon de eerste wedstrijd van de 3 voor de meiden D junioren en de jongens C junioren (Met D samen).

Na een last minute wissel voor de 4x100m doordat een atleet er op het laatste moment er niet bij kon zijn, gingen Dane, Maxime, Michaël en Jaro zich voorbereiden op de estafette. Na een paar rondjes inlopen, een korte warming up en de laatste voorbereidingen voor de estafette waren ze aan de beurt en gingen ze de strijd aan met de andere C ploegen. 3 goede wissels zorgde voor een 3e plaats op de estafette en een goed begin voor de jongens.

In de tussentijd waren ook de meisjes D zich aan het voorbereiden. Tove, Romy, Sabine en Nienke stonden met zenuwen bij hun wissels. De zenuwen waren nergens voor nodig, aangezien de wissels top gingen, en ze een mooie 3e plek pakte en een hoop punten.

De wedstrijd ging dus goed van start, en hierna begonnen de eerste onderdelen. Maud die met haar eerste wedstrijd sinds ze op atletiek zat meedoet, begon bij discus en gooide deze weg tot 11,32m. Aan de andere kant was speer begonnen waar Dane wat later was door de estafette. Veel wind zat er wel wat het gooien wat lastig maakte, maar een worp van 24,95m zorgde toch voor een mooie 5e plaats.

Even een tijdje rust tussen de onderdelen, het zonnetje kwam erdoor en iedereen at even een broodje, wat snoepjes of wat lekkers uit de kantine. Ook de meiden konden zich goed bezig houden met wat filmpjes en foto’s te maken.

Na deze pauze begon Marjolein met kogel, een stoot van 8,69m zorgde voor een PR en de eerste plaats bij deze groep. Hierna begon verspringen voor Sabine en Maxim, beide aan een kant sprong er eentje tegen de wind in en eentje met wind mee. Sabine sprong net onder haar PR met een sprong van 3,87 (goed voor een 2e plaats) en Maxim sprong met een meewind van 3,4m/s een mooie sprong van 3,83m.

Ook Flora, die voor het eerst met de wedstrijden meedeed, begon met haar onderdeel speerwerpen. Waar ze zelf dacht dat ze maar 7m had gegooid, zat ze uiteindelijk net niet op de 10m, een mooie worp voor weinig training erop! Dane was aan de andere kant discus aan het doen, een mooie slinger van 18m zorgde voor een 2e plaats en een hoop punten.

Dan komen we toch bij wel een van de mooiste onderdelen, 60m horden voor de meisjes D. Nienke zat in serie 1 en was helemaal klaar om haar beloofde frietje te verdienen, vol spanning ging ze over de hordes en kwam ze hier als 2e over de finish (6e totaal). Ook Tove liep horden in de serie hierna, in een snelle serie kwam ze als 4e over de finish en was ze 5e in totaal!

Nu is het tijd voor de langere afstanden tussendoor. Michael en Jaro moesten de 800m lopen voor de eerste keer. Michael zat in serie 1 en liep een mooie tijd, waar hij als 6e eindigde tegen alle oudere C’s. Voor Jaro was de 800m eigenlijk veel te kort en ook hij kwam als 6e over de finish. Zeker mooi gedaan door de jongens ondanks de flinke wind.

Marjolein wist bij discus te komen tot een worp van 18,01m, wat voor een 2e plaats zorgde. Aan de andere kant waaide het nog steeds flink, en Romy was hier aan het hoogspringen. Helaas ging het niet zoals ze wilde, maar toch haalde ze met een sprong van 1,05m de punten binnen voor het team.

Dan kwamen de 2 meiden die redelijk gespannen waren voor de 1000m. Sabine en Tove stonden aan de start en gingen hard weg bij het startschot, wat uiteindelijk zorgde voor een 7e plaats voor Tove en een 14e plaats voor Sabine. Gelukkig stond Audrey en de hele supportgroep aan de finish om ze op te vangen en te feliciteren.

We eindigen met de laatste paar onderdelen en beginnen bij de 100m sprint. Flinke tegenwind, waar Jaro en Michael tegenin moesten gaan lopen. Michael liep op zijn eerste 100m tegen alle ervaren C’s een tijd van 18,01, en Jaro liep een PR met een tijd van 14,77 voor de 5e plaats. De tegenwind bleef voor het verspringen ook lastig zijn voor Flora. Ze haalde uiteindelijk wel een afstand van 2,54m na flink te moeten verzetten door de vervelende wind.

De laatste 2 onderdelen waren speer voor Marjolein en 60m sprint voor Nienke, Flora en Romy. Marjolein gooide een dik PR van 31,97m, wat niet alleen goed was voor een ruime 1e plaats, maar ook een 1e plaats op de all time ranglijst van meisjes D bij RKHAV.

De 3 sprinters waren er helemaal klaar voor, alle 3 in één serie en gebrand om zo snel mogelijk over de finish lijn te gaan. Op het eind na de 3 series was Nienke 10e overall met een tijd van 10,12, Romy 16e met een dik PR van 10,63 en ook Flora een mooie tijd van 12,09 als 22e!

Trots op alle atleten, de meiden staan op dit moment 3e en de jongens met z’n 4en staan 5e in de poule. Op naar de volgende wedstrijd!