Kjeld's eerste baanwedstrijd...# 23 April@Zierikzee

 

Op zaterdag 23 april was Kjeld zijn eerste baanwedstrijd. Het waren de Zeeuwse Kampioenschappen voor pupillen. We moesten al vroeg opstaan, want Zierikzee is best een eind rijden, ongeveer een uur. In Zierikzee aangekomen werd de partytent van RKHAV opgezet en de stoeltjes eronder. Daarna was er een warming-up om ongeveer 9.30 uur. Alleen Kjeld hoefde pas om 11.20 uur de 40 meter horden te lopen, zijn eerste onderdeel. Dus daar zat een hele tijd tussen. Gelukkig had Kjeld in de tussentijd een meisje ontmoet, waarmee hij kon spelen. Rond 11.00 uur heb ik met Kjeld een warming-up gedaan. Wat inlopen, loopoefeningen en stretchen. Daarna kon hij nog even spelen voordat het tijd was voor de 40 meter horden. Ik heb hem geholpen bij het instellen van zijn startblok en daarna was hij er klaar voor. Het ging meteen heel goed en hij kwam als tweede over de finish in 10.75 sec. Omdat de jongen die als eerste over de finish kwam geen lid was van een Zeeuwse vereniging, werd hij toch Zeeuws kampioen.

kjeld1  kjeld2

Daarna was het tijd voor het verspringen. Samen met Dylan werd de aanloop uitgezet. Zijn eerste poging ging al best goed en er werd 2.12 meter gemeten door de jury. Dit bleek goed genoeg voor de eerste plaats en was het tijd voor het vortex werpen. Dit had Kjeld al een paar keer geoefend op de training. Ook hier was de eerste poging de beste. Hij gooide de vortex 7.72 meter ver. Dat was goed genoeg voor de tweede plaats.

Na een korte pauze was het tijd voor de 40 meter. Hij had dezelfde baan als bij de horden. De start ging heel goed en hij rende zo hard hij kon over de finish in 8.79 sec. Opnieuw een eerste plaats.

Als laatste moest er nog een 600 meter gelopen worden. Dit vind Kjeld nog een moeilijke afstand om in te delen. Hij heeft niet gewandeld. En uiteindelijk kwam hij als vierde mini-pupil over de finish in 2.49.72 min. Omdat het ene atleetje van een niet Zeeuwse vereniging bij de eerste 3 zat, kreeg hij toch een bronzen medaille.

 

kjeld3  kjeld4

 

Zo was de eerste baanwedstrijd van Kjeld een hele succesvolle, met 3 gouden medailles, 1 zilveren en 1 bronzen.