Zeeuwse Kampioenschappen voor pupillen

Veel atleten met PR’s tijdens de Zeeuws-kampioenschappen pupillen!

Vandaag was een mooie dag voor een Zeeuws-kampioenschappen. Mooi weertje, vrolijke atleten en geweldige prestaties. Er zijn zoveel goede prestaties geweest vandaag dat we per persoon gaan kijken hoe hun dag ging.

Sabine

Sabine A2 :

Sabine begon bij verspringen gelijk met een dik PR van 3.55m, wat goed was voor de 2e plek en maar 2 cm verwijderd van de Zeeuws-kampioen! Bij de 60m sprint kwam het niet tot een PR, maar had wel de 6e tijd totaal wat normaal goed genoeg zou zijn voor een finaleplaats, alleen doordat er maar 2 per serie doorgingen viel ze hier net buiten. Met kogelstoten kwam Sabine weer terug met een mooie verbetering van kogel naar 5.80m. Op de 1000m kwam Sabine tot de 6e plaats, wat zeker een goede prestatie was met dit warme weer!

Marjolein

Marjolein A2 :

Ook Marjolein begon goed bij verspringen, een mooi PR van 3,48 was goed voor de 6e plaats. Het zat heel dicht op elkaar want 7 cm verder was een podium geweest! Bij sprint kwam Marjolein net met een tijd boven haar PR, alleen was er bij deze sprint flink wat tegenwind (-1,5). Kogel was waar Marjolein zichzelf liet zien, een mooie stoot van 6.72m was goed voor een 2e plek, met de 3e plek ruim achter haar.

Mike A1 :

Mike begon met kogel en kwam hier meer dan een meter verder dan zijn PR, helaas was deze mooie prestatie net niet goed genoeg voor een podiumplek. Ook bij sprint haalde Mike een mooie PR met een tijd van 11.19. Verspringen zat niet heel erg mee bij Mike, hij had al last van zijn knieën maar kwam alsnog tot een sprong van 3.12m.

Romy

Romy A1 :

Romy begon aan de andere kant van de jongens met kogel. Een goede stoot van 1m verder dan haar PR zorgde voor een 2e plaats. Met een verstuikte enkel begon ze aan de 60m, waar ze ook haar 2e PR haalde van 11.78. En Romy bleef maar PR’s halen want bij verspringen haalde ze er weer eentje met een afstand van 2.92.

Ona

Ona A1 :

Ona begon met sprint en haalde in haar serie de 1e plek wat gelijk goed was voor de finale. In de finale liep ze een mooie tijd van 10.14 en kwam hiermee op de 2e plek. Verspringen bleef goed gaan bij de atleten en ook bij Ona, een sprong van 3.23 was genoeg om Zeeuws kampioen te worden! Dan nog de 1000m waar ze met een goede eindsprint een 3e plek haalde.

Maja A1 :

Maja haar kogel leek heel goed te beginnen, met een hele goede stoot die helaas buiten de lijn ging, want later bleek dat dit een podiumstoot had kunnen zijn. Vol vertrouwen ging ze naar sprint en dit was goed ook, want als 2e in haar serie mocht ze naar de finale. Hier kwam ze tot een goede 5e plaats en een dik PR!

Balen deed ze wel dat ze geen medaille uit deze onderdelen kon krijgen, maar dit maakte niets uit want ze kwam met een sprong van 3.22m tot de 2e plek bij verspringen, maar 1cm verwijderd van de Zeeuws-kampioen! Als laatste nog een 1000m, zwaar was het zeker en met een eindsprint kwam er nog een 5e plaats uit met een PR!

Nico Pup B :

Nico had een sterke wedstrijd, met op alle onderdelen PR’s! Bij sprint haalde hij een tijd van 8.62, bij balwerpen had hij een hele goede verbetering met een worp van 16.60 en een 6e plek. Ook bij verspringen weer een dikke verbetering van meer dan 20 cm, hij ging van 2,10 naar 2,31m! Ook liep Nico een goede 1000m in het warme weer, en verbeterde zijn tijd sterk naar 4:51,96.

Floris

Floris Pup B :

Floris had een heel goed begin met de 40m sprint, een 2e plek was genoeg voor de finale en in de finale pakte hij de overwinning om bekroond te worden tot Zeeuws-kampioen! De laatste worp bij balwerpen bleek ook genoeg te zijn voor een 3e plek. de 3e plek haalde hij ook bij verspringen met een sprong van 3,03m! En uiteindelijk haalde hij nog een 3e plek bij de 1000m, waar een eindsprint zorgde voor een tijd van 3:55,82.

Ziona

Ziona Pup C :

Ziona begon de dag goed met een 2e plek die leidde tot een finaleplaats, ook hier zat ze net achter de pupil van Scheldesport waardoor ze een 2e plaats haalde en een nieuwe PR van 7,11. De Scheldesporter zat ook bij verspringen in de weg, met een sprong van 3,20 haalde Ziona een mooie 2e plaats. Balwerpen was dan het moment op wraak te pakken en dit was ook gelukt, met een worp van 19,43 liet ze de concurrentie ver achter zich en kroonde ze zich tot Zeeuws-kampioen op dit onderdeel. De 600m was ook zwaar voor Ziona, een goed 2e gedeelte van de 600m zorgde voor nog wat inhaalacties en een 7e plaats.

Florian Pup C :

Florian maakte zijn debuut voor de club op wedstrijden, en dit werd zeker beloond! Op de 40m liep hij een tijd van 7,53 en kwam hiermee op de 2e plaats en in de finale, hier verbeterde hij zijn tijd nog naar 7,29 maar dit was net tekort voor de 1e plaats. Ook balwerpen ging goed, een worp van 16,13 zorgde ook hier voor een 2e plaats. Verspringen was nog even wennen, maar een sprong van 3,03 was goed genoeg voor een mooie 4e plek. Op een mooie tempo liep Florian de 600m en ook hier haalde hij een 2e plaats met een tijd van 2:26,96.

Cael

Cael Pup C :

Cael begon ook goed met 40m sprint en had een tijd van 7,71. Dit had goed genoeg geweest voor de finale, alleen gingen er bij de jongens C maar 2 door ipv 6. Bij balwerpen leek hij even 4e te worden, maar een laatste worp zorgde dat hij doorschoof naar de 3e plek en een PR. Verspringen ging ook netjes, een sprong van 3,07m was goed voor een 3e plek. Bij de 1000m kwam Cael 0,35 seconde te kort voor het podium, maar haalde wel een mooi PR!

Estafette :

Als laatste was de estafette, wegens een verschil in categorie moesten de meiden ( Sabine, Romy, Maja en Ona ) lopen tegen de A2’s en de jongens ( Cael, Nico, Florian en Floris ) tegen de Pup B. Maar onze atleten lieten zich niet tegenhouden, na wat oefenen kwamen we tot geweldige resultaten. Een 2e plek voor de jongens en een 3e plek voor de meiden waren top prestaties tegen allemaal oudere! Helaas geen medailles omdat de estafette niet al te best geregeld was.