Algemene ledenvergadering 2019

De ledenvergaderig afgelopen week werd goed bezocht; er kwamen heel goede punten voorbij en natuurlijk ook de nodige verbeterpunten. Martin Lelie nam afscheid als voorzitter en namens ieder bedanken we Martin voor zijn inzet de afgelopen jaren als boegbeeld namens de club. Tijdens de vergadering werden er 6 nieuwe bestuursleden verkozen te weten Carlo Thilleman, Frédéric Orban, Sasja de Bruijn, Henk Gerritsen, Sofia Bouzoumita en Ton Chan. De komende tijd zullen zij samen met Peggy Pauwels en Monqiue Allefs gaan richten op de taakverdeling binnen het bestuur en de koers die we gaan varen

Pinksterwedstrijden 2019

 

De TC van RKHAV organiseert op maandag 10 juni weer de pinksterwedstrijden. Deze wedstrijden zijn er voor leden van andere verenigingen, maar zeker ook voor IEDEREEN die lid is van RKHAV.

Dus verwachten wij dat er op 10 juni zoveel mogelijk atleten van onze vereniging deelnemen aan deze wedstrijd. Laat je club niet in steek! Het programma is gevarieerd dus voor iedereen wel een nummer om aan deel te nemen. Kijk op atletiek.nu en schrijf je in.

Allen tot ziens op tweede Pinksterdag.
 
Leden van de TC

 

0001  0002

0003  0004

CD competitie

 

 Na een rit van een uurtje, kwamen 13 atleten aan in het frisse Etten-Leur voor de eerste CD competitie van het seizoen.

Na koffie en thee voor ouders en trainers, konden de meiden D beginnen met inlopen voor de estafette, waar ze een mooie 4e plaats haalde.
Kort erna waren de meisjes C aan de beurt, dit was de combi groep van RKHAV en Scheldesport. De meiden liepen iedereen eruit en kwamen op de 1e plek met de estafette terecht.
Nu is het aan de jongens, eerst moesten de jongens D, wat ook een combiploeg is van RKHAV en Scheldesport. De jongens haalde ook een 1e plaats met de estafette.

Ondertussen waren de meisjes D begonnen met kogelstoten. Lindsey kwam hier op een stoot van 6,72m en Demi Peeters kwam op 7,72m voor de combiploeg.
Aan de andere kant was ook discus begonnen voor de meisjes D. Ouders, begeleiders en andere atleten konden dus gelijk aan hun conditie werken om van de ene kant naar de andere kant te rennen. Lindsey kwam met discus op 16,17m en Benthe den Hamer op 13,65m.

De jongens C mochten ook nog estafette lopen. Tim samen met de jongens van Scheldesport, liepen dominant de estafette, waar ze ruim de 1e plek binnen haalde.

compcd2  compcd1

 Hierna waren er 4 groepen tegelijk aan de beurt, het was dus even kijken wie waar ging coachen. Verspringen kwam voor de jongens D, waar Viktor Wieles en Benjamin Pijnen 3,88 en 3,85 sprongen.
Kogel voor de meisjes C waren Suzanne Verschuren en Georgette, met stoten van 9,23m en 7,41m haalde we een mooi aantal punten binnen.

Tijd voor horden, eerst de meisjes D en daarna de meisjes C. Ilvy, Evita en Benthe kwamen als 6e ,7e en 13e uit van de 19, waar bij de meisjes C Xenia kwam op de 7e plek van de 13, ook al viel ze bijna over de 1e horde.

Hoog voor de meisjes D waren Shana en Alexandra,  waar ze over 1,15m en 1m kwamen.
Dan hoog, waar Tim voor revanche ging van de wedstrijd in Tilburg. Met 1,70 kwam Tim 10(!!) cm hoger dan zijn record, waarna Audrey de split en de spagaat moest gaan doen.

Matthijs en Benjamin moesten ook speerwerpen voor de jongens D, met worpen van 21,57m en 11,03m. Discuswerpen was er ook voor de meisjes C, waar Suzanne kwam met een worp van 24,43m en Georgette met 17,71m.

Tijdens de onderdelen kwamen horden er nog tussen voor de jongens D. Matthijs kwam hier op de 5e plek, Robin op de 10e en Viktor op de 11e plek van de 20.
Demi en Ilvy mochten gaan verspringen, waar ze kwamen op 3,77m en 3,42m.

 

 

compcd4  compcd5

De laatste groep voor horden, Daan Schuit mocht voor de jongens C zich klaarmaken. Hij kwam hier uiteindelijk netjes op de 4e plek van de 15.

Om het artikel weer niet 2 pagina’s lang te maken, zal ik de rest iets inkorten.
Alexandra gaf letterlijk alles voor de 1000m, waar ze met een 2e plek eruit kwam, en een bezoek aan de zwarte kliko. Ook Benthe en Jaro liepen de 1000m, waar Benthe op een 13e plek kwam, kwam Jaro op een 6e plek.

Mirthe Keijmel liep de 800m in een tijd van 2:43, en kwam hier dus als 6e over de lijn.
Daan en Tobias mochten laten zien hoe je moest verspringen, waar ze als 2e en 3e uitkwamen met sprongen van 5,17m en 4,87m.
Robin stootte nog 7,78m met kogel, wat goed was voor de 1e plek, Tobias en Lukas liepen de 800m als 1e en 11e, Yannick sprong 1,35m hoog wat goed was voor een 3e plek en Charlene sprong 1,30m hoog voor een 3e plek.

Dan hadden we nog speer voor de meisjes D, met Lobke die 14,19m gooide en Lindsey met 13,07m. Katja sprong 4,70m ver, alhoewel ze hier niet tevreden over was, kon ze zich boos genoeg maken voor een 1e plek bij de sprint, waar Xenia over de lijn kwam als 6e van de 21.. Yannick en Matthijs en Fabian liepen een 2e, 3e en 8e plek van 24 bij sprint en Tim samen met Lukas kwamen over de lijn als 1e en 11e van de 20.

Een mooie dag, met lekker weer, veel gezelligheid en mooie prestaties.

 

Algemene Ledenvergadering RKHAV - 4 juni 2019

 

U wordt uitgenodigd voor de Algemene Ledenvergadering van R.K.H.A.V. op Dinsdag 4 juni 2019 om 19.30 uur in het clubgebouw

Leden jonger dan 16 jaar mogen zich laten vertegenwoordigen door de ouders.

Verslag ALV 2018

Verslagen commissies

Agenda:

1. Opening
2. Mededelingen
3. Ingekomen stukken
4. Vaststellen notulen Algemene Ledenvergadering 2018
5. Vaststelling jaarverslagen bestuur en commissies
• jaarverslag Bestuur
• jaarverslag Invictus
• jaarverslag Kantine/Bar
• jaarverslag Technische Commissie
• jaarverslag Trainers
6. Vaststelling jaarverslag penningmeester:
a) Jaarrekening 2018
b) Verslag kascommissie
c) Vaststellen contributie 2019
7. Invulling kascontrolecommissie/notulencommissie
8. (Her)verkiezing bestuursleden

In de voorbije weken stelden verschillende personen zich kandidaat als bestuurslid.
De eerste bestuurstermijn van Monique Allefs & Peggy Pauwels eindigde in september 2018. Martin Lelie beëindigt vanavond zijn bestuursmandaat.

8.1 Herverkiezing Monique Allefs en Peggy Pauwels
De eerste bestuurstermijn van Monique Allefs en Peggy Pauwels eindigde eind september 2018. Beide bestuursleden willen een tweede bestuurstermijn aangaan en stellen zich verkiesbaar.

8.2 Verkiezing nieuwe bestuursleden
In de voorbije weken hebben vijf personen zich aangemeld als kandidaat-bestuurslid. Carlo Thilleman, Frédéric Orban, Sasja de Bruijn, Henk Gerritsen en Sofia Bouzoumita stellen zich in

de bijgaande agendastukken voor. Een breed draagvlak en het vele wachtende werk vraagt om een groot bestuur. Om die reden wordt voorgesteld alle kandidaten in het nieuwe bestuur te verkiezen.

9. Vrijwilligers
10. Rondvraag

 

Wij rekenen alvast op uw aanwezigheid,

 

Namens het bestuur, Martin Lelie, voorzitter RKHAV

Om 21:00 uur wordt de vergadering afgesloten en bieden Martin en Kristien Lelie u een hapje en drankje aan vanwege hun 25-jarig huwelijksjubileum.

RKHAV atletiekkamp: 7 & 8 juni 2019

op kamp

Beste junioren, papa's en mama's,

Mijn naam is Iggy Nachtegael en ben 19 jaar oud. Momenteel studeer ik aan het CIOS te Goes. Ik bevind mijzelf in het 4de oftewel laatste jaar, maar voor dat ik mijn diploma op kan halen moet ik nog een onderdeel behalen en dat is het organiseren van een kamp. Daarnaast heb ik ook altijd op maandag samen met Leonie Berden training gegeven aan een aantal van de junioren.

Mij leek het daarom onwijs tof om voor de atletiekvereniging waar ik zelf 9 jaar lang met ongelofelijk veel plezier heb getraind, maar ook deel heb genomen aan de destijdse kampen en dergelijke een kamp te organiseren voor de junioren :)


Om er zeker van te zijn dat er voldoende animo is voor het kamp zou ik jullie willen vragen om via dit formulier (klik hier) aan te geven of je een kamp op RKHAV leuk zou vinden en of je ook deel zou nemen!  Mochten er nog andere vragen zijn betreffend het kamp kan er gemaild worden naar onderstaand e-mailadres:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Je zou mij er in ieder geval enorm mee helpen zodat ik er een fantastische, gezellig kamp van kan maken!!

Met vriendelijke groet,

Iggy Nachtegael

 

3km huldiging dames 25km

 

2019 03 30 14.31.01

Pupillen presteren goed tijdens Athletics Champs

 

Tijdens de athletics champs wedstrijd dit weekend bij AV Flakkeer kwamen onze pupillen weer in actie en dat deden ze met hele mooie prestaties. Hieronder onze pupillen..

cdde88d8 7861 4a25 843a 5c34c937f818

Job de Feijter pakt 2e plek op 10K

 

Afgelopen vrijdag vond in Utrecht bij Utrack de Runnersworld Utrecht Track Meeting plaats. Namens RKHAV deden 2 atleten mee, namelijk Chris de Smit en Job de Feijter. Job zorgde voor een mooie spannende strijd op de 10 km en behaalde uiteindelijk een 2e plaats met een tijd van 31:40.86. Bij de mannen masters kwam Chris in actie en liep een tijd van 4:40.74 op de 1500m wat hem een 7e plaats opleverde

Baanwedstrijd te Tilburg

 

Na een rit van een uurtje en een gele auto die niet heel snel reed, waren we aangekomen in Tilburg bij AV Attila.

Startnummers opgehaald en we waren klaar voor de wedstrijd. Als eerste waren Tim, Xenia en Alexandra aan de beurt voor hun 150m sprint. Xenia met een 1e plaats van de C2’s, Alexandra een 3e plaats bij de D2’s en Tim met een 2e plaats bij de C2’s.

Nadat de sprinters wat uitgerust waren, gingen we verder bij verspringen en speerwerpen. Bij ver moesten Xenia en ikzelf zijn, waar Xenia een 4,18m sprong en ikzelf 5,38m. Tegelijk waren bij speer Lindsey en Alexandra bezig, waar met een aantal goede worpen ze uitkwamen op 16,65m voor Lindsey en 17,70m voor Alexandra.

baanwedstrijdatilla


Het zonnetje kwam er goed door en het werd lekker warm, wat ook te zien was aan het einde van de dag aan de rode gezichten. Na een tijdje te wachten mocht ook Georgette beginnen aan haar eerste onderdeel, waar ze bij speerwerpen een worp deed van 20,82m.

Iets later mocht Audrey ook beginnen aan haar onderdeel, wat kogelstoten was. Met een stoot die volgens haar te langzaam ging, kwam ze toch met een resultaat van 8,60m. Toch een mooie stoot tussen alle mannen!

Tim was helemaal klaar voor hoogspringen, hij ging voor z’n record van 1.65m. Waar we dachten dat hij er over was ( met luid gejuich ), viel de lat er uiteindelijk toch af.

Verder hadden we dan nog de 80m horden van Xenia, waar ze met veel stapjes toch goed over alle horden ging. Dan speer van Audrey en ikzelf waar voor ons beide veel leerpunten uit zijn gekomen, maar toch met worpen van 27,92m en 33,37m heel netjes geworpen is.

De laatste 2 onderdelen waren kogel en de 600m. Bij kogel kwam Lindsey met een stoot van 7,28m, Alexandra met een stoot van 8,09m en Georgette met een stoot van 7,54m.

Dan de 600m, iedereen stond klaar om Alexandra aan te moedigen, waardoor ze toch nog net iets sneller leek te gaan, uiteindelijk mooi voor een 2e plaats!

Hongerig gingen we naar het Ketelhuis in Tilburg, met maaltijden als Fish&chips, stoofpotjes, salades, hamburgers en kipsaté waren we weer klaar om naar huis te gaan. Een geslaagde dag, waar eigenlijk iedereen wel een of meerdere PR’s had.

Op naar de CD competitie!

Uitslag coopertest woensdag 22 mei 2019

 

Halve       Hele coopertest    
jongens       Heren    
naam leeftijd afstand   Liam de Mey 36 3515
Sven van Poorten 10 1510   Chris de Smit 40 3438
Renzo van Huffel 11 1486   Benny Thuy 50 3265
Xem van Dorsselaer 10 1438   Jordy Leenknecht 39 3243
Maxim Heijens 10 1397   Jaro Steels 11 3050
Jens Esseling 9 1381   Tom van de Voorde 47 3035
Ruben Geerts 11 1370   Patrick van Remortel 57 3015
Dane Chan 11 1350   John Compiet 47 3002
Gerben de Vos 9 1325   Wilco Franken 48 2865
Mike van Poorten 8 1300   Eric de Deckere 50 2818
Senne De Roeck 9 1284   Arno van Mullem 61 2750
Louis van Treeck 8 1283   Mika van de Poel 20 2723
Oscar Antonneau 10 1283   Henk Gerritsen 39 2625
Tim Boone 7 1250        
Mattias Geerts 8 1240   Dames    
Daan van de Walle 10 1217   Saartje de Deckere 16 2990
Julian Heijens 9 1183   Selena Temmerman 45 2820
Nicolas Elias 7 1175   Ilvy de Waal 12 2720
Caël Chan 6 1150   Nicole Serrarens 47 2550
Nick van de Walle 8 1135   Angelique van Rumst 31 2384
             
meisjes            
Sabine van der Vloet 10 1350        
Ona Steels 8 1327        
Margarita Metopishvili 8 1306        
Marjolein Groeneveld 9 1297        
Maja Oosterhof 9 1265        
Amber Molders 9 1253        
Romy van Goethem 8 1206        
Yenthe Geerts 9 1175        
Hazel Oosterhof 11 1146        
Amber van de Branden 7 1131        
Fenja de Bakker 7 1115        
Linde Valckx 9 1100        
Lessia Everaard 7 ????        

 

Een koude avond in Zierikzee


Een avondwedstrijd stond op het programma.
Atleten Alexandra, Katja, Xenia, Ilvy en Dylan deden mee, met ondersteuning van Audrey als topcoach.

IMG 20190504 183057 279

Sprint stond voor de meeste op de planning. Nico ging de strijd aan tegen een aantal jongens van hogere categorieën, maar liet zich niet weg zetten met een tijd van 8,96.
Alexandra en Ilvy liepen met tijden van 9.42, en 9.31 dicht bij elkaar, goed voor een 5e en 6e plek van de 13. Xenia mocht op de 80m het opnemen tegen 4 andere, waar ze als 1e over de finish kwam met een tijd van 11,38.


Dan moesten Katja en ikzelf met gemengde groepen lopen, waar Katja zelfs bijna de jongens eruit liep met een tijd van 12,85 ( en een zeer verdiende 1e plek bij een hogere categorie ), liep ik met een tijd van 12,67 met moeite de 100m uit.


Verspringen was hierna aan de beurt. Voor mezelf zat het niet echt mee, waar ik vorige weken boven de 5m kwam, bleef ik vandaag hangen op 4,95m. Ook Katja kwam helaas niet met 1 cm boven haar record, maar sprong wel 4,89m en stond hiermee op de 1e plek van de meiden B. Alexandra en Ilvy sprongen 3,44m en 3,69m goed voor de 5e en 6e plek. Xenia zat bij de meiden C met een sprong van 3,88m op een 2e plaats en Nico sprong 1.95m, wat jammer was want hij viel naar achter in het zand.

IMG 20190504 WA0023  IMG 20190504 WA0030

IMG 20190504 WA0033  IMG 20190504 WA0045

Dan hadden we voor Katja en Dylan nog de 200m sprint, wat zeker gezellig was omdat we in dezelfde serie mochten, en nog naast elkaar ook in de banen. Beide goed uit de startblokken en zo kwam ik op een tijd van 26,28 neer en Katja 27,67.

IMG 20190504 WA0032

Er is altijd nog een lange afstand, en vandaag hadden we de 2 meisjes D die deze mochten gaan lopen. Een beetje duwen en trekken bij de start maar de dames waren goed weg. Alexandra kwam als 2e over de finish, en Ilvy met een tijd van 4:13 als 10e.

IMG 20190504 WA0042


En toen ging het regenen, gelukkig was iedereen klaar en konden we weer een lange weg naar huis.

Wedstrijd te Zoetermeer

 

Half 8 staat Henk voor de deur om richting Zoetermeer te gaan samen met Xenia, Dylan, Robin, Henk en ikzelf(audrey). Om half 10 zijn we er, warming-up gedaan en 10.15 zijn Dylan en ik aan de beurt, helaas gaat discus niet zo als we verwachten geen pr’s vandaag.

IMG 20190323 WA0000

Om 11 uur mag Henk met 100m; hij behaald een mooie 3e plek. Daarna Robin 80m een 4e plaats. Toen was Xenia aan de beurt. Na een iets mindere start kwam de turbo erop en liep ze naar een knappe 3e plek. Ondertussen waren Dylan en ik naar speer en had Dylan een dik pr van 25.50m. Bij mij geen Pr maar wel een eerste plaats. Robin had ook nog speer maar helaas ging dit niet zo goed.

Xenia sloot af met ver met een afstand en van 4.04m en Henk met 3,95m. Eerste outdoor wedstrijd zit erop op; volgende week naar AV Atilla  te Tilburg.

Groetjes audrey

Na regen komen PR’s

Groepsfoto

25 mei, tijd voor de 2e CD Competitie in Terneuzen, we mogen weer gaan strijden samen met Scheldesport!
Het weer zat niet mee in het begin, waar het een regenachtige wedstrijd leek te worden, was het gelukkig droog toen we gingen beginnen.

Zoals altijd begonnen we met de estafettes. Meisjes D kwamen met een tijd van 37.05 als 5e over de finish van de 10, jongens D met een tijd van 43.52 als eerste, meisjes C als 2e met een tijd van 43.22 en jongens C met een tijd van 49.04 als eerste.

IMG 20190525 WA0057  IMG 20190525 WA0058

Verspringen als eerst, waar bij de meisjes D Lobke en Ilvy mochten beginnen. Na een fout van de scheidsrechter, een hoop geklaag zijn we toch op een afstand gekomen van 3.32m door Lobke (PR) ( Vanaf 2.32 wat fout was door de meting ) en een sprong van 3.84m (PR) door Ilvy.
Hierna de meisjes junioren C, Xenia had een moeilijke 4 pogingen met verspringen, maar kwam uiteindelijk wel uit op 3.73m.

Voor de jongens mocht Scheldesport voor de punten strijden, en daar zat eigenlijk geen verschil tussen bij de jongens D. Benjamin sprong 3.85m en Viktor sprong 3.84m. Tobias mocht het doen voor de jongens C, en kwam hiermee op een afstand van 4.86m, 1 cm onder zijn PR.

Hoogspringen als volgende. Bij de meisjes D sprong Benthe over 1.30m (PR) en Shana over 1.00m. Charlene sprong voor de meiden C over 1.35m (PR). Benjamin sprong 1.15m en bij de jongens C kwam Tim tot 1.70m ( Zo dichtbij 1.75m! )

Carlo Lobke

Evita en Ilvy

Verder met de werponderdelen. meisjes D begonnen met speer, waar Demi en Lobke mochten gaan werpen. Demi kwam met een worp van 13.47m (PR) en Lobke met een worp van 10.46m
Voor de meisjes C gingen Georgette en Suzanne met een aantal speren gooien, waar Georgette op een afstand kwam van 26m (PR) en Suzanne 17.83m.

Dan kogelstoten, bij de meisjes D stonden Alexandra en Demi er klaar voor. Alexandra kwam met een stoot van 8.78m en Demi met een stoot van 7.92m (PR) De meisjes C hadden voor kogel Suzanne en Georgette, met een stoot van 9.12m van Suzanne en Georgette met 7.48m (PR) hadden we weer veel punten binnengehaald.

Jongens D kogel was alleen Robin voor, maar dat maakte niks uit want Robin kwam met een stoot van 8.25m (PR) op de 1e plek. Daan mocht dan voor jongens C het bewijzen, en ook hij deed dat met een 2e plek met een stoot van 11.34m (PR)

IMG 20190525 WA0081

Ook voor discus mochten Georgette en Suzanne zich klaarmaken, de meisjes C kwamen met goede worpen. Suzanne met 21.12m en Georgette met een worp van 15.81m
Voor de jongens D ging Robin er vandoor met weer een 1e plek, met een slinger van 23.80m (PR)

De looponderdelen als laatste, we vliegen hier overheen en beginnen met horden.
Voor de meiden D mochten Ilvy, Evita en Benthe gaan vliegen over de horden. Ilvy kwam met een tijd van 12.42s (PR), Evita 13.51s en Benthe met een tijd van 14.42s
Meiden C kwamen aanzetten met de 2 toppers van RKHAV, Katja en Xenia. Katja kwam met een tijd van 13.86s (PR) over de finish en Xenia met een tijd van 14.83s (PR) en een 1e plek in de serie!

Voor de jongens D kwam Scheldesport met 2 atleten. Yannick zette een tijd neer van 14.44s (PR) en Viktor met een tijd van 16.33s. Daan ging even laten zien hoe het moest bij de jongens C, en kwam hiermee met een tijd van 16.62s! (PR)
Ook sprint was er nog bij. Alexandra, Shana en Demi mochten gaan sprinten voor de meiden D. Alexandra kwam hier met een tijd van 9.25s (PR), Shana had een tijd van 9.94 en Demi kwam met een tijd van 10.17s.
Meiden C moesten 150m lopen, waar Katja net geen PR liep met een tijd van 19.49s (wel ver voorop) en Charlene met een tijd van 22.66s (PR).

Robin

Bij de jongens D stonden Yannick, Fabian en Jaro klaar om te sprinten. Yannick kwam hier met een tijd van 10.68s (PR), Fabian had een tijd van 11.45s (PR) en Jaro met zijn eerste sprint sinds de pupillen met een tijd van 12.16s (PR).
Ook Tim had zin om te sprinten, dus dacht hij laat ik maar is met een tijd van 18.28s een dik PR lopen, mooi voor de 2e tijd.

Last but not least, de lange afstand lopers. Alexandra, Benthe en Evita liepen de 1000m voor de meiden D. Alexandra die een week verplicht rust moest nemen, liep 3:30,97. Benthe kwam met een tijd van 3:46,12s (PR) en Evita liep een mooie tijd van 4:09,07 (PR).
Myrthe liep met een tijd van 2:40,40 een mooie 5e plek voor de meiden C.

Tim 1  IMG 20190525 WA0086

De jongens D die de 1000m mochten gaan lopen waren Fabian, Jaro en Viktor. Fabian liep een tijd van 3:31,92 , Jaro liep er net achter met een tijd van 3:23,37 en Viktor 3:39,76.
Tobias besloot voor de jongens C iedereen eruit te lopen, en kwam met een tijd van 2:26,13 over de finish.

Een lang artikel, hebben we de PR’s bijgehouden? Het waren er 24!
Wat een top dag van alle atleten. Alle ouders, coaches en atleten bedankt voor een geweldige dag, ik heb genoten!

 

 

RKHAV Clubkleding update

Er is een deel nieuwe clubkleding binnen. Het pas/koop moment verplaatsen we van 24 April naar een nieuwe datum (i.v.m. de vakanties)

De 25km van Hulst

 

20190330 140129

Onder een strak blauwe hemel ging Zaterdag de 25km van Hulst van start. In totaal 212 deelnemer namen deel aan de 800m, 3.1, 7.1, 12.8 en de 25km. Dit zorgde voor een mooi plaatje na de start toen alle atleten de baan afsnelden en het parcours opgingen. Bij heren op de 25km zegevierde uiteindelijk Erwin Harmes. Verder zijn alle uitslagen te vinden via www.uitslagen.nl

Wat rest is een dankwoord aan alle vrijwilligers, jury, verkeersregelaars, de barbezetting!

 

 

 

Leonie pakt titels NK

Tijdens de NK masters vorige week pakte Leonie Berden 2 titels, te weten bij kogelstoten en bij discuswerpen.

leonie1  leonie2

Ledenwerving

gezocht 1

Beste ouders,

Sinds enige tijd is het bestuur op zoek naar versterking. Het daadwerkelijk vinden van nieuwe bestuursleden lijkt nog niet zo eenvoudig. Om hierover eens met elkaar in gesprek te gaan leek het ons, enkele ouders van pupillen en junioren, zinvol om elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen. Daarom bij deze een uitnodiging voor 8 mei a.s


Agenda Ledenwerving 8 mei
Kantine RKHAV aanvang 19.00u

1.    Welkom
2.    Taken binnen RKHAV
-    Vrijwilligers
-    Ledenadministratie
-    Sponsoring
-    Clubkleding
-    TC
-    Wedstrijdsecretariaat
3.    Ideeën
4.    Algemene Ledenvergadering d.d. 4 juni

Opmerking; Lid worden van het bestuur is niet noodzakelijk, extra handen/vrijwilligers zijn ook welkom.

Sasja de Bruijn & Carlo Thilleman

Pas sessies loopjacks op 28 Maart as

 

28 Maart as hebben we een 2e pas sessie voor de RKHAV jacks. De passessie is van 19u tot 20:15u. Kleuren zullen zijn zoals hieronder aangegeven (dus geel jack met blauwe print). Na de pas sessie worden de bestellingen geplaatst; heb je interesse kom dus nog passen! (we leggen geen jacks op voorraad, en we bestellen per minimaal 10 stuks)

 jack2   jack1      

Chris de Smit behaald 7e plaats op NK Masters

 

afgelopen weekend was het weer tijd voor de NK Masters, dit maal in Gouda. Namens RKHAV deed Chris de Smit mee. Chris deed mee bij de mannen 40+ op het onderdeel 1500m. Een zwaar onderdeel en dat bleek; de race werd direct hard gemaakt (doorkomst eerste 800m in 2.18); Dit ging net even te snel voor Chris. Uiteindelijk eindigde Chris als 7e met een tijd van 4.38;26

Dagje Dongen en Zundert

 

De groep is vandaag in 2en gesplitst. Katja, Alexandra en Nico gingen naar Zundert en Georgette, Lindsey, Audrey en Dylan gingen naar de wedstrijd in Dongen.

We beginnen vandaag in Dongen.

dongen

Met 3 auto’s gingen we naar de werpwedstrijd in Dongen. We hadden hier 3 onderdelen wat speer, kogel en discus waren. Het was er even terug inkomen, want de eerste speerworpen gingen nog niet zo goed als we in gedachte hadden. Ik had een worp van 36.47m, Audrey een worp van 26.10m, Georgette 21.26m en Lindsey 15.95.

Dan kogel, waar Dylan als een speer weg was gegaan naar de volgende wedstrijd, moesten Georgette en Lindsey wel stoten. Lindsey kwam hier op een stoot van 6.81m en Georgette met een stoot van 7.28m.

En dan kwam discus nog, waar Georgette, Audrey en Lindsey moesten gooien. Lindsey kwam met een worp van 15.86, Georgette had een worp van 17.52 en Audrey had 26.10m.

Toen kwam Zundert, waar irritaties op het begin wat opliepen na de meting van sprint die het niet deed, maar dat kon de pret niet drukken.

Katja had sprint en ver, waar ze zou moeten beginnen met sprint, moest ze uiteindelijk beginnen met ver.

zundert

Na 2 sprongen waar ze liever niet meer over wilt praten en 1 ongeldige sprong, maakte ze zich boos en was helemaal klaar voor de laatste sprong, ze kwam hier dan met een PR van 5.10m.

Sprint ging een stuk beter voor Katja, waar ze ruim de 1e plek pakte en met 2 gouden medailles naar huis ging.

Dan was Alexandra aan de beurt. Ook Alexandra moest een tijd wachten voor sprint, maar liep een goede sprint, maar net buiten de finaleplaats. Kogel was een stuk beter, met een PR van 9.18m kwam ze uit op de 5e plek. Dan de 600m, wat zeer goed ging, maar wel met moeite door de warmte. Ze kwam hierdoor net op de 4e plek, maar wel met een dik PR.

Last but not least, mocht Nico de strijd aangaan bij de pupillen, en kwam hier met een hele hoop PR’s uit de strijd. Bij 40m sprint had Nico een PR van 8.65, bij 600m een tijd van 2:39.36 en een geweldige eindsprint, en verspringen met 2.05 meter. Balwerpen was helaas geen record, maar wel een mooie worp van 9,69m.

zundert1  zundert3

Pupillen indoor te Zierikzee

 

Dit weekend was er weer een prachtige indoor wedstrijd in Zierikzee. Een sporthal bomvol enthousiaste pupillen en junioren die elkaar bestreden in de 3-kamp op de de onderdelen sprint, springen en werpen. Natuurlijk waren er ook super gemotiveerde RKHAV atleten die meededen aan deze wedstrijd en wel Romy,Sabine en Marjolein. De meisjes  bereikten 2 mooie 3e plaatsen en 1 5e plaats; knap werk meisjes!

IMG 20190316 WA0003   IMG 20190316 WA0004

ZK Terneuzen terugblik

 

Nog een kleine foto impressie van onze pupillen toppers!

onze trotse winnaars zk 2019

Cael ZK  Marjolein  de A2s

Pupillen wedstrijd te Vlissingen

 

Afgelopen Zaterdag kwamen de pupillen weer in actie in Vlissingen. Op het programma stond een wedstrijd 'oude stijl'. Er werden mooie PR's neergezet en ook prijzen behaald. Een mooie start van het seizoen; op naar het Zeeuws kampioenschap!

IMG 20190413 WA0002 1  IMG 20190413 WA0010  IMG 20190413 WA0012 1

Krokusloop terugblik

 

krokusterugblik1  krokusterugblik2  krokusterugblik3

krokusterugblik4  krokusterugblik5  krokusterugblik6

krokusterugblik7  krokusterugblik9  krokusterugblik10

Pinksterwedstrijden, barbezetting hulp gezocht

 

Beste leden, ouders van leden,

Voor de komende Pinksterwedstrijd zijn we nog dringend op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen bij de barbezetting. Zoals jullie kunnen zien is het maar voor een paar uurtjes. Helaas sta ik alleen voor de ochtend en Vivian voor de middag. Duidelijk te weinig!  Wil je graag je bijdrage leveren stuur dan een reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Doe dit a.u.b. voor 24 mei aanstaande zodat wij onze planning rond kunnen krijgen.


ma    10/06    Pinksterwedstrijd    10.30 – 15.00        3 vrijwilligers
                                     14.30 – 18.30        3 vrijwilligers


Hopelijk mogen wij veel positieve reacties tegemoet zien.

Met vriendelijke groet.
Ilse Bouwhuizen en Vivian Quaak"

5km bij Marathon Zeeuws Vlaanderen prooi voor Kirsten

 

2019 04 13 13.13.08

Ook bij de 5km loop tijdens de Marathon Zeeuws Vlaanderen pakte een RKHAV dame de overwinning, en wel Kirsten Vierbergen. In een mooie tijd van 22:17 kwam ze over de finish.

RKHAV 25km van Hulst 2019.page1 RKHAV 25km van Hulst 2019.page2

RKHAV atletiekkamp: 7 & 8 juni 2019 aanmelden

 

kampflyer

 

Heehoi allemaal!

Eindelijk weer eens een kamp voor junioren .. Jullie komen allemaal wel toch?!
Het kamp zal starten op 7 juni om 17u. Op zaterdagavond is het kamp afgelopen en mogen de papa's en mama's/verzorger(s) jullie weer komen ophalen om 20:45.

In de poster staat dat we een héérlijke BBQ hebben en daarnaast ook nog eens super toffe sport en spelactiviteiten gaan doen :) De kosten voor deelname aan het kamp zijn 12,50 euro. Meer informatie over kamp volgt natuurlijk, maar pas ná dat jij jezelf hebt ingeschreven! Dus.. gauw invullen maar.

Je kan jezelf inschrijven tot 30 mei, maar hoe eerder jij jezelf inschrijft, hoe beter!  :  aanmelden gaat door op deze link te klikken

Om het kamp zo goed mogelijk te kunnen laten verlopen heb ik wel hier en daar ietwat hulp nodig van jullie papa's en mama's.. dus als zij het 2de formulier in zouden willen vullen, heel graag.

Groetjes,
Iggy Nachtegael

 

RKHAV atleten pakken de winst in de aflossings marathon

Dit weekend was het weer tijd voor de Marathon Zeeuws Vlaanderen. Naast de marathon worden er nog andere diverse afstanden gelopen en en is een aflossingsmarathon. En bij deze aflossingsloop zegevierden de mannen van RKHAV. Het team bestaande uit Rik van Laarhoven, Joris Zamen, Chris de Smit en Job de Feyter won met een flinke voorsprong met een tijd van 2:34:15.

 

IMG 20190413 WA0002

Algemene Ledenvergadering RKHAV dinsdag 4 juni 2019

Noteer dinsdagavond 4 juni 2019 alvast in uw agenda. Op die avond zal om 19:30 uur de algemene ledenvergadering doorgaan in de kantine. Onze voorzitter is die dag 25 jaar getrouwd en neemt afscheid van het bestuur. Om beide redenen biedt hij na afloop van de vergadering een receptie aan. De vergadering zal om die reden om 21:00 uur stipt worden beëindigd.