Coopertest as Woensdag

As woensdag is de 3e coopertest. Na een paar maal uitstel door verlate oplevering van de baan alsnog nu de 3e coopertest. Tijden als vanouds...  Inschrijven kan vanaf 18:30u in het clubgebouw.

coopertest4da121

C Spelen te Amsterdam

Gisteren, zaterdag 25 augustus deed Katja als enige RKHAV atlete mee aan de C spelen in Amsterdam! Dus om 7.30u de auto in op weg naar de atletiekbaan van AAC.

Maar wat een dag.. De kou, regenbuien, hagel, donderslagen en hagel getrotseerd! Toch ging ze er weer voor de volle 100% tegenaan.
Tja.. en dan gaat het niet altijd helemaal zoals je had gehoopt.

katja1

In de serie 80m geplaatst voor de halve finale met een tijd van 10.76. Direct door naar de kwalificatie verspringen; met je sprong van 4.72 een plekje bemachtigd in de finale verspringen. Tijd om op adem te komen was er niet, direct door naar de halve finale 80m.
In de halve finale liep Katja net niet snel genoeg voor een plaats in de finale, 10.80;  want dat was haar uiteindelijke doel. Uiteindelijk wel een 13e plaats. Finale verspringen; met een sprong van 4.80 mocht je nog een ronde verder.

Geen PR's  maar wel weer een hele mooie ervaring op een landelijke wedstrijd!
Het was een leuke maar vermoeiende dag!

5 Regio ontmoeting te Gouda

regio1

En zo vertrokken we gisterenochtend vroeg om 7.30u met twee volle bussen Zeeuwse atleten richting Gouda.
Na een gezellige busrit begonnen we aan onze uitdaging.
Samen met de atleten van De Wielingen, Dynamica, Deltasport, AV 56 en natuurlijk onze RKHAV atleten.
Veel gezelligheid, saamhorigheid en spannende momentjes met onze atleten van C pupil tot C junior en hun begeleiders en ouders gehad.

regio2

regio3              regoio4

Katja op weg naar de winst bij de 4x80m estafette                        Xenia bij het verspringen

regio5

                                         Dolle pret… Zeeland heeft de 4e plaats behaald!!

NEK te Amstelveen estafette kampioenschappen

 

Tijdens de NEK estafette kampioenschappen was RKHAV ook vertegenwoordigd bij de meisjes C. Op de 4x100m liepen de dames een tijd van 42.74 sec.. Op de Zweedse estafette werd er een tijd gelopen van 2.35.87.

Nieuw onderhoud veld 5

Voor de vakantie werd veld 5 (grasveld binnen de atletiekpiste) grondig aangepakt. De aanhoudende droogte en hoge temperaturen hebben geen deugd gedaan aan het nieuw gezaaide gras. Om het komend winterseizoen goed door te komen, moet het veld opnieuw bijgezaaid worden. Vanaf nu is veld 5 gedurende 5 tot 6 weken niet beschikbaar voor sportbeoefening.

Het verspringen, hoogspringen, kogelstoten en dergelijken kan gewoon doorgaan. Het speerwerpen en discuswerpen is momenteel niet mogelijk. In overleg met de voetbal zijn er andere velden beschikbaar voor de trainingen van de pupillen. De clubkampioenschappen op zaterdag 29 september 2018 gaan gewoon door.

Bedankt voor jullie begrip.

Renovatie atletiekbaan


Van 1 juli 2018 tot 1 september 2018 wordt de atletiekpiste gerenoveerd. De oranje toplaag wordt volledig vernieuwd en waar nodig wordt de onderbaan hersteld. De binnengoot wordt grondig gereinigd en de tegels rondom de baan opnieuw aangelegd.
Tijdens de renovatie kan de atletiekbaan niet worden gebruikt. Wij rekenen op jullie begrip.

Namens het bestuur
Martin Lelie

Clubkampioenschappen sluiten baanseizoen af

 

Met de clukampioenschappen die gehouden konden worden op de hagelnieuwe atletiekbaan werd officieel het baanseizoen afgesloten. Vooral bij de pupillen en junioren was er een mooie opkomst deze dag;en dat alles onder het genot van een heerlijk zonnetje. Alle prestataties zijn terug te vinden via www.atletiek.nu.

Na de normale wedstrijd volgde nog een estafette waar elke atleet van deze dag aan mee deed.

estafette

Deze dag hadden we een kleine primeur ook; elke wedtrijd maken we gebruik van atletiek.nu; inmiddels wel bekend bij velen om ook de uitslagen live mee te kunnen volgen. Normaal gezien schrijven de juryleden alle uitslagen en pogingen op een jurylijst en word deze vervolgens handmatig weer ingevoerd op het wedstrijd secretariaat. Echter is het mogelijk om sinds kort het invoeren van de uitslagen rechtstreeks door juryleden te laten doen bij het onderdeel zelf via een tablet of smartphone. Dit weekend hebben we getest hoe dat ging en Nicole Saman was onze proefpersoon. Na een korte uitleg hebbe we de gehele dag het kogelstoten direct laten verwerken door Nicole via een tablet. En dit ging hartstikke goed!; Door dit te doen zijn uitslagen direct verwerkt, voorkomt een hoop printwerk (tijdens een wedstrijd printen we voor een hele wedstrijd zo'n 300 blaadjes), scheelt in de inktcartridges, en dus gewoon mileu vriendelijker.

nicole

 

We gaan nu verder kijken of we deze proef verder kunnen uitbouwen.

Voor de start van de prijsuitreiking was er nog de uitreiking van de Wouter Saman prijs; een prijs die elk jaar terugkerend word uitgereikt. Dit jaar ging deze aanmoedigingsprijs naar Sandra den Exter.

 

 

Alle wedstrijden op 8 september 2018 (Hulst) geannuleerd!

De atletiekpiste is nog altijd een zwarte asfaltvlakte. Vanaf dinsdag 28 augustus 2018 komt daarin verandering. Begin volgende week start men met de aanleg van de nieuwe toplaag. Het is dan (tijdelijk) niet mogelijk gebruik te maken van de baan. De nieuwe toplaag wordt geplakt en het uitdrogen van de lijm vraagt tijd.

Het vernieuwen van de baan is door het warme weer vertraagd. De baan is op 15 september 2018 klaar en opnieuw beschikbaar voor sportbeoefening. Het betekent dat alle op zaterdag 8 september 2018 geplande wedstrijden niet door kunnen gaan. Een spijtige zaak waar we niets aan kunnen veranderen.

Bedankt voor jullie begrip.

Baanwedstrijd te Zierikzee

Dat was weer een leuke spannende wedstrijd gisteren bij Delta Sport te Zierikzee met een  leuk aantal deelnemers van RKHAV.
Mooie prestaties met zelfs podiumplaatsen, maar wat dan erg jammer was geen podiumprijzen.

Ook zijn er weer een aantal PR´s gesneuveld, goed bezig geweest allemaal! Podiumplaatsen waren er voor Georgette, Audrey, Katja, Dylan, Donald en Ruud. En bijna iedereen haalde wel een PR.
Zelfs een clubrecord bij de meisjes C is verbroken bij het verspringen door Katja met haar reuzensprong van 5.09m. Alle uitslagen zijn terug te vinden via www.atletiek.nu

Op naar volgende week de 5- regio ontmoeting te Gouda!

wed1

wed2

wed3

Bijzondere atletiekprestaties 1 september 2017 – 1 september 2018

 

Ook dit jaar willen we tijdens het clubkampioenschap aandacht schenken aan bijzondere atletiek-prestaties van het voorbije jaar.

Heb je nationaal of internationaal een bijzondere prestatie neergezet (podiumplaats), laat het ons weten.

Zo voorkomen we dat jouw prestatie ongewild wordt vergeten. Meldt je prestatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met een korte beschrijving van de wedstrijd, het atletiekonderdeel en je prestatie (wedstrijd, atletiekdiscipline, podiumplaats en prestatie tijd, afstand, hoogte, etc)

Renovatie atletiekbaan

Zoals iedereen wel zal weten word momenteel de toplaag vervangen van onze baan en gaan we er vanuit dat deze voor de eerst komende baanwedstrijd weer gereed is voor gebruik. Afgelopen week zag het nog zo uit, een 400m asfaltbaan :)

IMG 20180812 WA0000  IMG 20180812 WA0001

Ledenvergadering komende vrijdag - Update

Notulen ALV 2017 : download hier

 

ledenvergadering

Clubkampioenschappen

Op zaterdag 29 september 2018 sluiten we het zomerseizoen af met de gebruikelijke clubkampioenschappen.

 

clubkampioenschap


Datum & aanvangsuur : Zaterdag 29 september 2018, vanaf 13:00 uur
Locatie : clubgebouw atletiekpiste RKHAV, Prins Willem Alexanderstraat 6 te Hulst

Voor het volledige programma : zie de kalender op de website (even aanklikken)
Inschrijven: atletiek.nu inschrijven mogelijk tot 27 september 24.00 uur (Vanaf as vrijdag 17u)

Start van de trainingen voor pupillen

Beste pupillen,


De vakantie is helaas weer voorbij we gaan weer beginnen met de trainingen. De trainingen starten in de week van 20 augustus, de baan is nog niet beschikbaar we zoeken nog naar een oplossing. Via de pupillenapp wordt iedereen hierover geinformeerd

start

2e wedstrijd CD Competitie

 

Zaterdag 19 mei j.l.  zijn we met 13 atleten, 2 trainers en een aantal hulpouders van RKHAV naar Roosendaal afgereisd.
Helaas moesten we het met 5 atleten minder doen, altijd jammer.

Het was een koude en vermoeiende dag, maar wel met mooie prestaties. Met drie teams hebben we RKHAV vertegenwoordigd. Alle drie de estafettes gingen super goed. Netjes en snel het stokje doorgegeven, soms met een kleine hindernis, maar dat mocht de pret niet drukken.

Het team van de meisjes D zetten hun beste beentje voor met Merel, Ann, Alexandra en Stephanie.

cdcomp2

Voor Georgette de verantwoordelijke taak in te vallen bij de meisjes C ploeg. Samen met  Eva, Xenia, Luna en Katja maakten ze er samen een spannende wedstrijd van.

cdcomp1


Tim, Matthijs, Jules en Tijl vertegenwoordigden onze  jongensploeg. Ook zij zetten weer mooie prestaties neer.

cdcomp3

 Op naar de 3e en laatste wedstrijd alweer op 30 juni a.s. te Zevenbergen. Dan hopen we weer op volle sterkte nog leuke prestaties neer te zetten. Enne.. we kunnen altijd nog versterking van de teams gebruiken!

Lijkt jou het leuk ook een wedstrijd met hen mee te doen zeg het dan tegen je trainer!!

Clubfeest

Na de clubkampioenschappen is er weer een clubfeest, hieronder de uitnodiging :

 

clubfeest

Fijne vakantie iedereen!

vakantietrends 2018

Chris de Smit 2e op NK Masters

 

Dit weekend stond naast vele andere wedstrijden in het teken van de NK Masters. Namens RKHAV deed Chris de Smit mee op de 1500m bij de manners masters 35+. Afgelopen woensdag was de laatste echte training en toen gaf Chris al aan dat de beentjes goed voelde, dat het bijna vanzelf ging en dat er wellicht iets moois mogelijk was... En dat is gebleken! Al dat harde trainen heeft geleid tot een verdiende 3e plaats met een tijd van 4.29.70!

chrisdesmit

Grote clubactie gaat weer starten

Op zaterdag 15 september start RKHAV weer de grote clubactie en we hopen dit jaar zoveel mogelijk loten te verkopen voor onze vereniging. Kopers kunnen een lot kopen door een eenmalige machtiging of door ‘de ouderwetse’ papieren loten te kopen of een superlot twv €150. 
De trekking van de loten is op 12 December.

De loten kosten € 3,- waarvan 80% opbrengst is voor de vereniging. Heb je 20 loten of meer verkocht? Dan krijg je gratis entreekaartjes voor bv Body Worlds, Optisport, Avontura , Bobbejaanland of krijg je een 2e artikel gratis op masita.com. Kijk voor meer informatie op kids.clubactie.nl

Voor elke lotenverkoper die minimaal 10 loten heeft verkocht, wordt voor een presentje gezorgd. Onze 3 beste verkopers belonen we met een leuke prijs !

De lotenboekjes zullen aanstaande woensdag na de coopertest uitgedeeld worden. Geen boekje gehad? Vraag na bij je trainer of via Whatsapp 0629627855.

clubactie

 

Senioren ploeg vereniging Zeeland atletiek

 

Net zoals vorig jaar heeft er onder de vlag van de Vereniging Zeeland Atletiek (VZA) een vrouwenploeg deelgenomen aan de seniorencompetitie.

Het was een competitie van 3 wedstrijden, dit jaar in Zevenbergen, Zundert en Barendrecht, waarbij veel verschillende onderdelen afgewerkt moesten worden.

Dit alles resulteerde in 2x een 5e, en 1x een 8e plaats. De laatste competitiewedstrijd liep de 4x400m estafetteploeg naar een mooie, onverwachte 6e plaats. Landelijk zijn we uiteindelijk op de 21e plaats geëindigd van de 72 deelnemende verenigingen.

Deelnemers aan deze competitiewedstrijden waren:

    Vanuit RKHAV: Audrey de Beule, Anne van Driessche, Amy Niemantsverdriet, Margot Thuy en Fien Lelie.
    Vanuit AV'56: Iris Hoogesteger, Nathalie Lotthrinkx, Vera Wisse, Esma Guigui, Marieke Riemens.
    Vanuit Dynamica: Carolien van de Kreeke.
    Vanuit Scheldesport: Amber Boutens.

Voor de uitslagen:

    https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/19566/16802
    https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/17014/16802
    https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/19565/16802

Bij deze wedstrijden kregen wij hulp van verschillende juryleden: Riet de Beule, Stefan de Block en Steven van de Veire. Bedankt voor jullie inzet!! Ook onze trouwe supporters, bedankt voor jullie steun en gezelligheid!

Het waren weer 3 wedstrijden met heel veel gezelligheid en lekker weer. Dagen waarop je steeds weer nieuwe Zeeuwse atleten leert kennen, die normaal op heel andere onderdelen of andere soort wedstrijden van start gaan.

Allemaal andere verenigingen, maar er is echt op alle vlakken een team ontstaan, waar we trots op mogen zijn.

Tot volgend jaar!

Privacy policy update

Met het oog op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), willen wij je graag wijzen op ons privacy beleid. Vanaf 25 mei gaat de AVG in en gelden er nieuwe privacy regels. Uiteraard zullen wij net als altijd zorgvuldig omgaan met jouw gegevens. Hoe wij precies omgaan met de persoonsgegevens kun je lezen in onze privacyverklaring.

Coopertest annulering

 

Door de verlate oplevering van de atletiekpiste kan de coopertest komende week helaas geen doorgang vinden.

Laatste training voor de vakantie van de pupillen


Op woensdag 4 juli was de laatste training; we troffen het want het was superlekker weer.
Eerst hebben we met zijn allen in de kantine pannenkoeken gegeten die gebakken waren door de trainers. Er zijn meer dan 100 pannenkoeken gegeten.

water4
Daarna was het even lekker vrij buiten spelen zodat er kon worden opgeruimd. Ondertusen waren de mama’s gearriveerd die ons kwamen helpen bij de waterspelletjes.
Vele emmers water werden gevuld om er een leuk waterfeest van te maken.

water2  water3
Spelletjes met watervangen, wateroverbrengen en tikkertje met natte sponzen.
De foto’s tonen dat iedereen het goed naar zijn zin had en niemand droog bleef.

water1
Na afloop was er een ijsje een traktatie van Jaro voor zijn verjaardag.
 

 

Lex van Rie prijs

Tijdens de pinksterwedstrijden dit jaar werd ook weer de Lex van Rie uitgereikt bij de dames en bij de heren. Winnaars dit jaar waren Erwin Harmes en Marieke Riemens.

20180521 152020

Update : vernieuwen atletiekpiste

 

Zoals iedereen heeft kunnen ervaren afgelopen zaterdag zijn de werkzaamheden aan de atletiekpiste afgerond. Wat rest nu is nog de keuring zodat de baan officieel gebruikt mag worden voor wedstrijden.

baan1  baan2

3e CD competitie wedstrijd te Zevenbergen

Afgelopen weekend was er de 3e CD competitie wedstrijd, en deze keer was er strijd op de atletiekbaan te Zevenbergen

cd1
Emma ontbreekt op de foto

Het bewijs van een schitterende dag! Met 3 topteams! Waarbij de meisjes C het toch maar weer voor elkaar kregen
3e te worden op deze warme dag! En hoe?? Estafette gewonnen in 42.34! Mooie race Eva Emma Xenia en Katja!
cd2
Estafetteteam meisjes C


Georgette en Luna knalden met Speer en Kogel! Georgette zichzelf overtrof met hoog! Eva en Emma een super 800m liepen!
Emma en Xenia de top 5 bij de 300horden haalden! Katja nr 1 werd op de 80m en met een reuzesprong bij ver won.
Tesamen een dik verdiende 3e prijs! Maar 7 puntjes (vd 5400 punten) onder de nr 2 (Goes) en 200 punten vd nr 1 (Bergen op Zoom)
cd3


Maar ook de meisjes D waren goed op dreef met Ann, Ilse, Merel, Alexandra en Stephanie!
Met een mooie race van Ilse op de 60m horden! Zij behaalden een mooie 8e plaats.
cd4


Ook de jongens C zetten hun beste beentje voor met een vliegende sprong van Tim van 1.60 bij hoog! Maar ook Dylan Jules en Tyl zetten knappe prestaties neer! En behaalden een 7e plaats!
cd5
Effe pauze, tijd voor een break


En ook na afloop hadden ze het reuze gezellig!! Volgend jaar weer?
Hopelijk krijgen we dan nog meer atleten enthousiast!

cd6

Aan enthousiasme geen gebrek zoals je ziet!

Ledenvergadering

U wordt uitgenodigd voor de Algemene Ledenvergadering van R.K.H.A.V. op

Vrijdag 15 juni 2018 om 20.00 uur in het clubgebouw

 

Leden jonger dan 16 jaar mogen zich laten vertegenwoordigen door de ouders.

(Voorlopige) Agenda:

 1. Opening
 2. Mededelingen
 3. Ingekomen stukken
 4. Vaststellen notulen Algemene Ledenvergadering 2017
 5. Vaststelling jaarverslagen bestuur en commissies
 • jaarverslag Bestuur
 • jaarverslag Invictus
 • jaarverslag Kantine/Bar
 • jaarverslag Technische Commissie
 • jaarverslag Trainers
 1. Vaststelling jaarverslag penningmeester:
 1. Jaarrekening 2017
 2. Verslag kascommissie
 3. Vaststellen contributie 2018
 1. Invulling kascontrolecommissie/notulencommissie
 1. (Her)verkiezing bestuursleden

De tweede bestuurstermijn van Martin Lelie is voorbij. Zoals vorig jaar aangekondigd stelt hij zich niet verkiesbaar voor een nieuwe bestuurstermijn van drie jaar. Ondanks herhaalde oproepen hebben zich geen nieuwe bestuurskandidaten gemeld. Mocht dit zo blijven, dan is Martin bereid nog één jaar als voorzitter aan te blijven. Hierover moet worden gestemd.

 1. Invullen diverse vacatures
 1. Rondvraag

Houd voor de meest actuele agenda, etc. de website van RKHAV en/of de nieuwsbrief in de gaten.

Wij rekenen alvast op uw aanwezigheid,

                                                                                      Namens het bestuur,

Martin Lelie, voorzitter RKHAV

Atletiekbaan : update

 

Deze dinsdag zal de firma Polytan starten met de toplaag werkzaamheden. Opleverdatum momenteel is voor 25/09, maar is wel weersafhankelijk. Via de nieuwsbrief houden we iedereen op de hoogte. De coopertest zal geen doorgang kunnen vinden.

Uitslag coopertest afgelopen woensdag

Afgelopen vond op de baan weer een coopertest plaats; hieronder de uitslag :

 

Halve coopertest       Halve coopertest    
meisjes       jongens    
naam leeftijd afstand   Jaro Steels 10 1561
Maud Buijs 10 1406   Job van Acker 11 1515
Evita Crombeen 11 1370   Diablo de Grave 10 1482
Laura der Weduwe 10 1325   Sven van Poorten 9 1460
Shana de Keijzer 10 1246   Devlin de Grave 8 1450
Marjolein Groeneveld 8 1225   Leander De Weert 10 1430
Flore van Remoortere 10 1215   Renzo van Huffel 10 1414
Romy van Goethem 7 1213   Niels de Bruin 11 1413
Maja Oosterhof 8 1166   Maxim Heijens 9 1400
Yenthe Geerts 8 1150   Noah Marcus 10 1374
Margarita Metopishuili 7 1125   Ruben Geerts 10 1325
Hazel Oosterhof 10 1080   Michaël van Waesberghe 8 1299
Dythe Verbruggen 5 1004   Jens Esseling 9 1275
        Mike van Poorten 8 1259
Hele coopertest       Milan van Waayenberghe 9 1248
Heren       Floris van Waesberghe 6 1237
Marc Van Acker 44 3229   Tim Boone 7 1228
Thibaut van Wesemael 13 2957   Gerben de Vos 8 1225
Mats Vierbergen 14 2925   Senne de Roeck 8 1225
Eelco Franckaert 35 2910   Daan van de Walle 9 1213
Dylan Bouwhuizen 14 2890   Daimy Henderickx 7 1051
Robin Bouwhuizen 12 2850   Jip Haulez 6 985
Martijn Van Os 15 2850        
             
Hele coopertest            
Dames            
Kirsten Vierbergen 12 2850        
Eva den Exter 14 2763        
Ann den Exter 11 2553        

Pinksterwedstrijden maandag as

Kom ook naar de gezellige wedstrijd in Hulst tijdens Pinksteren met een mooi programma van onderdelen.

De sprintnummers vormen een sprint tweekamp. Vooraf inschrijven via www.atletiek.nuInschrijfkosten voorinschrijving :
Junioren € 1,50 p/onderdeel
Junioren € 2,50 meerkamp

Senioren € 2,50 p/onderdeel
Senioren € 4,00 meerkamp

Inschrijfkosten nainschrijving :
Junioren € 2,50 p/onderdeel
Junioren € 3,50 meerkamp

Senioren € 3,50 p/onderdeel
Senioren € 5,00 meerkamp

Pupillen
Jongens en meisjes mini pupillen doen mee in één categorie met de C pupillen
Jongens en Meisjes pup A1 en A2 is één categorie MpupA en JpupA.
Pupillen driekamp technische nummers 3 pogingen.

Junioren/Senioren/Masters
Jun/Sen 3 pogingen daarna beste 8 naar de finale en nog 3 pogingen.
Hoogspringen volgens reglement.
De 3000m Jun A en B is één categorie bij zowel jongens als meisjes.
Bij veel deelname 3000m zijn er 2 series waarvan de snelste eerst.
Bij de masters de volgende indelingen: Mast35-Mast45-Mast55-Mast65.

Prijzen
Alle nummers 1 krijgen bloemen.
Alle categorieën nummers 1 t/m 3 medailles.
Voor zowel Pupillen/Jongens/Mannen/Masters en Pupillen/Meisjes/ Vrouwen/Masters de Lex van Rie prijs voor de beste prestatie van de dag volgens officiële puntentelling.