Baanwedstrijd Hulst, matige bezetting, mooie prestaties

Na de ochtend wedstrijd met de pupillen, waarbij meer dan 120 pupillen actief waren was het middag programma een stuk rustiger. Helaas slechts 40 deelnemers deden mee, waarbij ook opvallend weinig deelnemers van RKHAV. Maar ondanks de mindere opkomst werden er toch weer mooie prestaties neergezet.

baanjunioren

Alle uitslagen zijn terug te vinden op www.atletiek.nu

 

 

Coördinatie bar/kantine

Op dit moment is er een dringende vacature voor de coördinatie van de bar/kantine.

Ik heb tijdens de algemene ledenvergadering van 13 juni officieel aangegeven dat ik mijn taak als kantinecoördinator deze zomer neer leg. Op dit moment is er helaas nog geen opvolg(st)er …. Omdat we allemaal toch graag een kopje koffie of glaasje fris drinken bij een wedstrijd, een ijsje of tosti eten enz., bij deze de oproep of er iemand deze taak (of een deel van de taken) op zich wil nemen.

Wat houdt dit in ? In het kort …

  • Verzorgen van het barschema, contact onderhouden met de barvrijwilligers.
  • Inkoop bij wedstrijden/activiteiten en voorraadbeheer.
  • Contactpersoon voor gebruikers kantine.
  • Draaiboeken voor kantinediensten beheren met o.a. SVH/IVA-certificaten vrijwilligers.
  • Kort verslag tijdens jaarvergadering inbrengen.

Het fijne aan de coördinatie is dat je deze voor een groot deel zelf kunt plannen op een moment dat het jou best uit komt. Bovenstaande taken lijken misschien veel tijd te kosten, maar dit is vooral geconcentreerd rondom wedstrijden. Er zijn ook gedeelten van het jaar dat je hier helemaal niet mee bezig hoeft te zijn.

Natuurlijk is het mogelijk met een groepje mensen deze taken te verdelen. Inkoop en voorraadbeheer kan volledig los worden gekoppeld van het opstellen van het barschema. Ook de organisatie van de bardienst bij de jaarlijkse mountainbiketourtocht in november kan prima worden losgekoppeld van de overige taken.
Overigens wordt de kas van de kantine al apart door Vivian Quaak verzorgd.

Mocht je je aangesproken voelen door de taak van kantine-coördinator en meer informatie willen, dan kun je uiteraard contact met mij opnemen. Mocht je besluiten (een deel van) deze taken over te willen nemen, dan sta je er niet alleen voor. Er zijn draaiboeken en ik beloof je alvast een goede overdracht.

Groeten, Marjan (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

coord1  coord2

Baanwedstrijd te Zierikzee

Afgelopen zaterdag deden weer een aantal fanatieke RKHAV leden mee met de baanwedstrijd van Delta Sport te Zierikzee.
Bij de meisjes D waren dit Xenia en Katja.

zier1

Voor Xenia 2 PR ’s; ze liep in 8.60sec naar de finish op de 60m, goed voor een 3e plaats. En met een reuzensprong van 4.18m werd ze 2e bij verspringen. Voor Katja was er een dik PR op de 60m sprint van 8.17sec waardoor ze maar liefst 0.5 sec sneller dan haar vorige PR liep en hiermee de 1e plaats verdiende. Ook een 1e plaats bij verspringen met een mooie sprong van 4.19m.

zier2   zier3

Bij de A junioren liep Matthijs zijn debuut op de 1500m en hoe! Een hele mooie tijd van 4.52.71min goed voor een 1e plaats!

zier4

Ook Chris de Smit bij de mannen masters liep de 1500m, hij deed in een tijd van 4.40.20 min, goed voor een 1e plaats in zijn categorie.

Audrey de Beule en Noah Lauwers kwamen in actie bij de werpdriekamp. Ook voor Audrey een mooi PR bij discus van 29,24m. Kogel 8.93m. Speer 26.39. Zij behaalde hierbij een mooie 1e prijs op deze meerkamp met een verschil van 300 punten op de nummer 2.

zier5

Ook Noah Lauwers behaalde mooie resultaten bij de werpdriekamp. Discus 35.32m. Kogel 14.44m Speer 20.63m.
Ook hij was 1e bij de B junioren.

Al met al weer super prestaties waar we trots op mogen zijn. Hopelijk kunnen volgende keer met nog meer geel/ blauw aanwezig zijn!

Looptrainerdag atletiekunie

 

fotoatletiekunie

Nieuwe penningmeester voor RKHAV

Zoals bekend is gemaakt in de ALV van afgelopen 13 juni 2017 is Maarten van Goethem na 6 jaar gestopt met zijn werkzaamheden als penningmeester. Gelukkig is er, in ieder geval tenminste tijdelijk, een oplossing gevonden doordat Carlos Weemaes bereidt is het betalingsverkeer alsmede de boekhouding te verzorgen. Echter, formeel wordt Carlos geen penningmeester en dus blijft het zaak om een opvolger te vinden, zowel qua invulling van de rol als penningmeester als ter aanvulling van het dagelijks bestuur.
Nota’s en financiele vragen kunnen blijven worden ingediend via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

RKHAV dames presteren goed met VZA ploeg in senioren competitie

De eerste wedstrijd van de seniorencompetitie vond plaats in Gorinchem op 30 april. We hadden geluk met het weer: zonnig, maar wel erg veel wind. Met een bij elkaar geraapt (maar heel gezellig) zooitje hebben we een VZA (Vereniging Zeeland Atletiek) team bij elkaar kunnen sprokkelen. De eerste wedstrijd misten we nog een aantal veelbelovende leden, maar met een 5e plek van de 17 teams op die dag zijn we super tevreden! Samantha Lernout had een zwaar programma voor de boeg met een 100m (tegenwind), een 400m en een 400m in de Zweedse estafette (totale tijd op de estafette 2:26:74), maar heeft stuk voor stuk alles heel knap afgebracht.

fotodames

Audrey de Beule heeft discus geworpen en had een goede kogelstoot poging van 9.35m en Anne van Driessche had zich naast verspringen en de 200m in de Zweedse estafette opgeofferd om de 100m horden op zich te nemen. Dit heeft ze uiteindelijk overleefd (meer ga ik er niet over zeggen). Vol goede moed op naar wedstrijd nummer twee dus: 28 mei in Zundert.

Units bij de atletiek baan

Afgelopen week zijn de units aan de finish verwijderd. Sinds de opening van het nieuwe clubgebouw werden ze nog zelden tot nooit gebruikt. Omdat de staat van onderhoud te wensen over liet, is op de algemene ledenvergadering besloten om ze af te voeren. Er worden binnenkort nog coniferen terug geplant. 

keet1   keet2

De komende maanden staan nog een aantal grote onderhoudswerkzaam heden rondom de baan gepland. Daarover later meer. 

Coopertest

Afgelopen week was er weer een coopertest op onze atletiekbaan waarbij veel, voornamelijk pupillen, hun uiterse beste deden om toch weer hun eigen PR iets scherper te stellen. Eerst was er de gezamelijke warming up met hulp van een vrijwillige ouder.

20170614 183701

Na afloop werden de afstanden razendsnel genoteerd door de vrijwilligers waarna Marja en Karin zorgden dt ieder weer met een diploma naar huis kon met zijn of haar resulaten.

20170614 183510  20170614 184307

Hieronder de resultaten van de coopertest

Halve           Halve        
Meisjes           jongens        
naam     leeftijd afstand   Robin Bouwhuizen   11 1561
Quinty de Witte   9 1475   Job van Acker   10 1503
Emmaleigh Cheers   11 1425   Matthijs de Brouwer   10 1430
Ann den Exter   10 1375   Jarne Matthijs   9 1400
Alexandra Elias   11 1370   Robin Polderman   10 1295
Lobke Bouman   10 1337   Alessandro Massaux   10 1293
Sabine van der Vloet 8 1291   Tyl de Witte   11 1265
Laura der Weduwe   9 1262   Ruben Geerts   9 1263
Marjolein Groeneveld 7 1250   Jules de Witte   12 1228
Lieke Esseling   10 1244   Noah Marcus   9 1203
Shana de Keijzer   9 1225   Tigo de Rijk   11 1178
Elore van Remoortere 9 1057   Milan van Wayenberghe 8 1141
            Gerben de Vos   7 1110
Hele           Tim Boone   6 1055
Martijn van Os   14 2816   Daimy Hendrickx   6 1040
Dylan Bouwhuizen   13 2665            

Algemene ledenvergadering

De algemene ledenvergadering van RKHAV zal dit jaar plaatsvinden op dinsdagavond 13 juni as in hert clubgebouw. Aanvang is om 20u. De agenda volgt nog.

Athletics champs en baanwedstrijd (9 Sept. as)

binnenkort organiseren we de weer een athletics champs wedstrijd voor de pupillen en een baanwedstrijd voor de junioren, senioren en masters. Online inschrijven gaat via atletiek.nu

Inscchrijven is vanaf nu mogelijk.

 Alle Zeeuwse verenigingen krijgen achteraf een factuur m.b.t de deelname atleten aan de baanwedstrijd. Atleten van niet Zeeuwse verenigingen dienen ter plaatse contant te betalen.

Runners world baancircuit

Amy Niemandsverdriet heeft  donderdagavond meegedaan in Zierikzee aan de Runners world baancircuit. 

IMG 20170609 WA0008

Ze was daar 2de op 100m met 15.49 en dit is een PR! 2de op 200m en 3de op de 1600m.

6e plaats voor jongens C in de 1e wedstrijd C/D competitie

Tim, Dylan, Elyas en Karsten behaalden afgelopen zaterdag ook een geweldig resultaat op de 1e competitiedag van de CD competitie in Terneuzen. Want zij moesten het immers met een aantal atleten minder doen. En konden daarom niet in alle onderdelen meedoen. Maar ondanks dat toch een mooie prestatie neergezet.

jc


Ook een mooie estafette race gelopen maar dan wel 4x100m in een tijd van 59.24sec. Met een bijzonder resultaat voor Tim met zijn 1.55m; we hebben er met zijn allen van genoten. Maar ook op de andere onderdelen prima prestaties! Ook voor de jongens een dikke proficiat! RKHAV was weer goed vertegenwoordigd!

Met dank aan de trainers Sofia, Audrey en Marc voor de begeleiding.
Op naar Zierikzee voor de 2e wedstrijd

Mini graver gezocht

Ben jij, of ken jij iemand met een mini graver? Afgelopen jaarvergadering is besloten om de betonnen banden rondom de baan te verwijderen. Allereerst zien ze er niet mooi meer uit en ten tweede is het lastig voor het onderhoud. Voor dit karwei zoeken we dus iemand met een klein kraantje. Wie helpt ons zoeken? Een bescheiden vergoeding is bespreekbaar. Neem hiervoor contact op met het bestuur. 

C D junioren sluiten competitie af met 3e wedstrijd

De jongens C sloten hun 3e wedstrijd af met een 6e plaats in het klassement. De meisjes C behaalden een 4e plaats tijdens de wedstrijd in Goes. De meisjes C staan daarmee landelijk op een 62e plaats van de 186 deelnemende ploegen. De jongens eindigen op een 126e plaats van de 168.

Jongens Junior C - 100 meter                
# Naam Team 100m          
13 Tim de Bruijn RK HAV JC 13,93 +3.3 m/s        
17 Mats Vierbergen RK HAV JC 14,57 +6.3 m/s        
22 Karsten Hiel RK HAV JC 15,68 +6.3 m/s        
                 
Jongens Junior C - 800 meter                
# Naam Team 800m          
14 Elyas Dillis RK HAV JC 02:50,0          
15 Mats Vierbergen RK HAV JC 02:50,9          
16 Karsten Hiel RK HAV JC 02:51,5          
                 
# Estafette Team V Cat leden Tijd Punten    
7 RK HAV JC (4x100m) RK HAV JJC 4 59,04 422    
Jongens Junior C - Discuswerpen 1 kilogram                
# Naam Team P1 P2 P3 P4 Discus  
10 Dylan Bouwhuizen RK HAV JC X 13,8 14,66 11,45 14,66  
                 
Jongens Junior C - Kogelstoten 4 kilogram                
# Naam Team P1 P2 P3 P4 Kogel  
8 Elyas Dillis RK HAV JC 5,72 6,13 6,45 6,44 6,45  
10 Dylan Bouwhuizen RK HAV JC 4,63 5,31 5,45 5,53 5,53  
                 
Jongens Junior C - Hoogspringen                
# Naam Team Hoog          
10 Tim de Bruijn RK HAV JC 1,35          
                 
Jongens Junior C - Verspringen                
# Naam Team P1 P2 P3 P4 Ver  
15 Karsten Hiel RK HAV JC 3,23 --- 3,05 2,97 3,23 +2.4 m/s
                 
Meisjes Junior C - 80 meter                
# Naam Team 80m          
5 Xenia Kroonen RK HAV MC 11,19 +3.0 m/s        
13 Anne Verheijden RK HAV MC 11,78 +3.2 m/s        
29 Georgette Thilleman RK HAV MC 13,36 +4.3 m/s        
                 
Meisjes Junior C - 800 meter                
# Naam Team 800m          
2 Emma van Acker RK HAV MC 02:38,1          
8 Eva den Exter RK HAV MC 02:48,0          
18 Kirsten Vierbergen RK HAV MC 03:09,0          
                 
Meisjes Junior C - 300 meter horden (76cm)                
# Naam Team 300mH          
8 Emma van Acker RK HAV MC 58,24          
18 Eva den Exter RK HAV MC 01:07,5          
                 
# Estafette Team V Cat leden Tijd Punten    
4 RK HAV MC (4x80m) RK HAV MJC 4 45,07 497    
                 
Meisjes Junior C - Speerwerpen 500 gram                
# Naam Team P1 P2 P3 P4 Speer  
17 Luna Dijkens RK HAV MC 8,62 11,39 X 10,66 11,39  
20 Georgette Thilleman RK HAV MC X X X 9,17 9,17  
                 
Meisjes Junior C - Kogelstoten 3 kilogram                
# Naam Team P1 P2 P3 P4 Kogel  
14 Luna Dijkens RK HAV MC 5,39 5,17 5,15 5,66 5,66  
18 Georgette Thilleman RK HAV MC 4,83 4,86 5,05 4,61 5,05  
                 
Meisjes Junior C - Hoogspringen                
# Naam Team Hoog          
8 Anne Verheijden RK HAV MC 1,3          
18 Luna Dijkens RK HAV MC 1,05          
                 
Meisjes Junior C - Verspringen                
# Naam Team P1 P2 P3 P4 Ver  
4 Xenia Kroonen RK HAV MC 4,3 4,13 --- --- 4,3 +1.4 m/s
18 Kirsten Vierbergen RK HAV MC --- 3,35 3,23 3,23 3,35 +1.4 m/s

2e plaats voor meisjes in 1e wedstrijd C/D competitie

Emma, Eva, Georgette, Katja, Xenia, Luna en Anne behaalden afgelopen zaterdag een geweldig resultaat op de 1e competitiedag van de CD competitie in Terneuzen.
En dat met 4 D meisjes en 3 C meisjes, waarbij alle loopnummers “nieuwe” afstanden waren. Maar met succes.

mc
Alle Brabantse- en Zeeuwse ploegen achter hen gelaten op Delta Sport na.
En de estafette was weer een super race, op één seconde van de winnaars; met een tijd van 43.70sec maar dan wel 4x80m.
Ook op de diverse onderdelen werden weer veel punten gescoord!
Een dikke proficiat meiden!

Jeugdkamp luid vakantie in....

Nog even en dan hebben de jeugdleden echt vakantie. Om dat alvast mooi in te luiden was er afgelopen weekend een jeugdkamp op ons terrein. Hieronder een kleine foto impressie; dank aan de organisatoren Saskia , Sofia, Leonie en natuurlijk Dylan, Anouk, Carlo en Inez.

Dank verder aan alle sponsoren die dit jeugdkamp mogelijk gemaakt hebben..   Spar de Buck uit Hulst die het ontbijt sponsorde; Jumbo Hulst sponsorde broodjes etc. voor de lunch, Rijschool Marja de Bruijn sponsorde het luchtkussen, Fruithandel Vereecken uit Vogelwaarde zorgde voor de appels, een gratis Bootcamp, Ijssalon 'Bij Zeghers' zorgde voor de ijsjes, AH uit Axel, en Valent uit Clinge verzorgde tegen een mooie prijs de BBQ.

IMG 20170710 WA0014  IMG 20170710 WA0015  IMG 20170710 WA0016

IMG 20170710 WA0017  IMG 20170710 WA0019  IMG 20170710 WA0020

IMG 20170710 WA0021  IMG 20170710 WA0022  IMG 20170710 WA0023

IMG 20170710 WA0026  IMG 20170710 WA0027  IMG 20170710 WA0029

IMG 20170710 WA0033  IMG 20170710 WA0033  IMG 20170710 WA0034

IMG 20170710 WA0037  IMG 20170710 WA0042  IMG 20170710 WA0047

IMG 20170710 WA0051  IMG 20170710 WA0055  IMG 20170710 WA0060

IMG 20170710 WA0069  IMG 20170710 WA0074  IMG 20170710 WA0076

Atletiekkamp juli 2017

Aan alle pupillen, junioren, ouders en begeleiders.

Zaterdagavond 8 juli tot Zondagavond 9 juli organiseren we een kamp bij  R.K.H.A.V.  op de atletiekbaan. Er staat een overnachting gepland met een tent waar je zelf voor moet zorgen. Alle pupillen en junioren zijn welkom!

Het zal een sportieve, ontspannende, leerrijke en plezierige ervaring worden. Verdere details volgen later na inschrijving, via mail dus graag mailadres toevoegen! Download hier het aanmeldingsformulier : aanmeldingsformulier

Graag voor 26 juni!  ingevuld inleveren met geld in een gesloten envelop aan:

Leonie Berden
Saskia Hemelaar
Sofia Kroonen

Trainingspakken RKHAV tijdelijk via Zaman

Voor de C/D competitie waren er trainingspakken geregeld in de kleuren van RKHAV waarbij Zaman mode & sport te Hulst als sponsor een eenmalige sponsoring heeft gedaan.

Er is verder met Zaman mode & sport dat leden van RKHAV tot 6 Juni nog gebruik kunnen maken van 20% korting voor een trainigspak. Het gaat dus om een trainingsjas en een broek met doorlopende ritssluiting opzij in RKHAV kleuren van het merk Erima.

trainingspak1  trainingspak2

Voor kinderen is de keuze uit maat 128 t/m 164, voor heren (S tem XXXL)en dames (34 tem 48). Trainingsjas kinderen 43€ en voor de volwassen 48€ en voor de broek 35€ voor de kinderen en 40€ voor de volwassen. Dit exclusief 20% korting. De trainingspakken worden speciaal voor ons besteld en liggen niet in de winkel.

Heb je interesse neem dan contact op met Sofia Kroonen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Atleten slepen Zeeuwse titels binnen

Afgelopen weekend vonden de Open Zeeuwse kampioenschappen plaats in Zierikzee. Natuurlijk waren er vele mooie prestaties te bewonderen waarbij een aantal van RKHAV er ook nog eens met de Zeeuwse titel vandoor gingen. Zo konden Noah Lauwers, Tim de Bruin en Katja van Eetvelt huiswaarts keren met de Zeeuwse titels op zak. Overige uitslagen zijn via : atletiek.nu

katja

2 nieuwe onderdelen athletics champs op 17 juni as in Oostburg

Bij deze een korte update met betrekking tot de athletic champs wedstrijd op zaterdag 17 juni aanstaande in Oostburg. In overleg met de AU is besloten om 2 nieuwe (en leuke!) events toe te voegen aan deze wedstrijd. Het betreft meters maken met hindernissen en speerwerpen. In essentie is meters maken met hindernissen hetzelfde als de standaard meters maken, maar dan met hinderissen. Het klinkt bijna logisch 😉. Speerwerpen is niets anders als vortex werpen 2.0. De speren zijn van foam net als de vortexen dus niemand kan gewond raken.  Het moge duidelijk zijn dat deze onderdelen niet bij alle verenigingen specifiek geoefend kunnen worden maar geen zorgen: met de ervaring van het meters maken, horde lopen en het vortex werpen heeft iedere atleet een meer dan prima basis!

Sportieve groet,

Vera Wisse

Regiocoördinator pupillen regio 11

athlchamps meter maken met hindernis

athlchamps speerwerpen

Baanwedstrijd te Goes afgelopen vrijdag 28 April

Onze fanatieke D2 junioren Xenia en Katja hadden weer eens zin in een baanwedstrijdje. 

28april 1

Dus afgelopen vrijdagavond samen naar Goes. Een opwarmertje voor de 1e wedstrijd van de CD Competitie in Terneuzen.

28april 2

Warming up onder begeleiding van trainster Sofia.

Zie hieronder de resultaten!

Meisjes Junior D - 60 meter

#

Naam

60m

 

OBP

2

Katja van EetveltKatja van Eetvelt RK HAV

8,79

-1.4 m/s

8,67

3

Xenia KroonenXenia Kroonen RK HAV

9,12

-1.3 m/s

---

Meisjes Junior D - Kogelstoten 2 kilogram

#

Naam

P1

P2

P3

Kogel

OBP

4

Katja van EetveltKatja van Eetvelt RK HAV

7,46

6,70

6,87

7,46

6,97

8

Xenia KroonenXenia Kroonen RK HAV

5,71

5,70

6,56

6,56

---

Meisjes Junior D - Verspringen

#

Naam

P1

P2

P3

Ver

 

OBP

3

Katja van EetveltKatja van Eetvelt RK HAV

3,95

3,95

3,85

3,95

m/s

4,30

4

Xenia KroonenXenia Kroonen RK HAV

3,41

3,75

3,75

3,75

m/s

---

 

28april 3

Zoals je ziet twee tevreden gezichten;blij met hun prestaties

     Wat wil je nog meer!

     Super gedaan weer hoor meiden!

 

Ruud Louter en Noah Lauwers in top 5 NK junioren

Afgelopen weekend was er het NK voor junioren. Op het onderdeel kogelstoten werden er mooie prestaties geleverd door zowel Ruud Louter als Noah Lauwers. Ruud kwam met een afstand van 16.29m tot een 3e plaats, en Noah behaalde een mooie 5e plaats met een afstand van 14.34m.

P1160734

 

ruudnoah

P1160711

P1160712

P1160717

 

P1160721

P1160728

 

 

Succesvolle pinksterwedstrijden afgelopen weekend

Afgelopen maandag waren weer onze traditionele pinksterwedstrijden in Hulst; Dit jaar was er een uitgebreider programma voor de pupillen ingevoerd, en dat was zeker succesvol. Samen met de junioren, senioren en masters hadden we zo'n 160 atleten actief op de baan.

Elke wedstrijd dag start met de opbouw door een aantal vrijwilligers en de juryvergadering (ook interesse om een keertje te helpen jureren ?)

20170605 103610 20170605 104144

De pupillen werkte een drie kamp af inclusief een 600m of 1000m. Na afloop van hun onderdelen werden alle pupillen bij elkaar verzameld op het terras waarbij de prijsuitreiking gedaan werd. Voor elke pupil was een diploma en natuurlijk medailles voor de nummers 1,2 en 3.

20170605 140731

Rest ons enkel nog de atleten, begeleiders en vrijwilligers bedanken voor de deze mooie wedstrijd dag.

 

 

Xenia Kroonen pakt overwinning bij Kika kids run

Ik heb dit jaar meegedaan aan de kika kidsrun in Hulst. Ik was wel een beetje zenuwachtig omdat het wel het laatste jaar was dat ik mocht meedoen.

xeniakroonen

Ik heb al de derde en tweede beker en ik wou gewoon de eerste want dan is mijn verzameling compleet. Ik ben uiteindelijk eerste geworden en ik was super blij. Ik kreeg een gezinskaartje voor vestrock en een interview voor omroep Hulst.

Met sportieve groet, 

Xenia Kroonen 

Regio ontmoeting

De regio-ontmoeting zit er op! Het was een mooie dag met veel mooie prestaties en is afgesloten door een spontane ereronde met de beker voor de 5e plaats en een frietje. Namens RKHAV deden aan de ploeg van Zeeland ook atleten mee, onder wie : Diablo de Grave, Robin Bouwhuizen, Matthijs de Brouwer, Xenia Kroonen, Marjolein Groeneveld en Sabine van der Vloet.

Dank aan alle begeleiders, trainers en natuurlijk de juryleden, zonder jullie inzet was deze dag niet mogelijk geweest!

regioontmoeting

Jongens Pupil A1 - Meerkamp              
# Naam Team 60m Bal Ver Ptn T Ptn
22 Diablo de Grave JAP 1e Zeeland 10,46 23,46 3,26 1144 0
               
Jongens Pupil A2 - Meerkamp              
# Naam Team 60m Kogel Hoog Ptn T Ptn
6 Robin Bouwhuizen JAP 2e Zeeland 9,6 8,87 1,21 1605 0
24 Matthijs de Brouwer JAP 2e Zeeland 9,37 5,25 1,06 1325 0
               
Jongens Pupil C - Meerkamp              
# Naam Team 40m Bal Ver Ptn T Ptn
23 Devlin de Grave JCP Zeeland 8,15 11,99 2,46 733 0
               
Meisjes Junior D - 60 meter              
# Naam Team 60m        
12 Xenia Kronen MDJ Zeeland 9,11 -0.5 m/s      
               
Meisjes Junior D - Verspringen              
# Naam Team Ver        
4 Xenia Kronen MDJ Zeeland 4,24 -0.3 m/s      
               
Meisjes Pupil C - Meerkamp              
# Naam Team 40m Bal Ver Ptn T Ptn
15 Marjolein Groeneveld MCP Zeeland 8,11 17,94 2,78 901 0
19 Sabine van der Vloet MCP Zeeland 8,05 12,48 2,61 788 0

Onderzoek hardloopapps tijdens het lopen

Rifka Boot doet voor haar master communicatie aan de uva onderzoek naar het gebruik van hardloop apps tijdens het rennen. Voor dit onderzoek heeft zij zo veel mogelijk respondenten nodig. Het beantwoorden van de vragen duurt tussen de 5 en 10 minuten en er zijn ook nog eens 6 cadeaubonnen (naar keuze) ter waarde van 25 euro te winnen. Helpen jullie Rifka ?

https://uvacommscience.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_8G0PQXB1hBqOtVz

Estafette teams presteren optimaal tijdens Zeeuws Vlaamse marathon

Na de 12,8 km van Hulst werden er twee teams samengesteld voor de estafette marathon.
RKHAV-1 bestond uit startloper Liam de Mey, als 2e loper Michiel Lelie, als derde Rik van Laarhoven en als slotloper Job de Feijter.
RKHAV-2 ging van start met Joris Zaman, gevolgd door Allan van Alten en Edwin de la Ruelle, en tot slot mocht Chris de Smit het afmaken.

mara3

Vanaf de start in Terneuzen liep Liam op kop en volgde Joris meestal in 3e positie. Na zowat 25’ moest men al de 20’ eerder gestarte marathonlopers gaan inhalen wat voor nogal wat slalomwerk zorgde. Zeker op de smalle stroken langs de kreek bij Spui. Wellicht daarom had Liam op het eerste wisselpunt bij Schapenbout een kleine achterstand opgelopen op een vooraf gepland schema dat uit zou komen op 2u30’30”.

Maar onze benjamin Michiel liet in het tweede deel zien dat hij dit jaar erg sterk vooruit is gegaan, en zorgde met een zeer goede race ervoor dat team-1 terug op schema was na de tweede wissel. Ondertussen had Joris gewisseld met Allan en team-2 kwam verrassend dicht achter team-1 op het tweede wisselpunt aan, vooral ook door het sterke lopen van Allan.
Michiel wisselde met Rik en Allan met Edwin. Beiden deden hun uiterste best om de snelste tussentijd voor het derde traject te halen. Het resulteerde dan ook in twee zeer scherpe tijden die beide teams ruim onder het geplande schema brachten.

mara4

Nu resteerde Job nog de opdracht om te proberen onder 2u30’ te eindigen en om misschien wel het parcoursrecord van 2014 te verbeteren. Dat laatste zat er niet in, want in de Clingse bossen lagen de paden er erg slecht bij: overal een dikke laag los zand, die zelfs voor de meerijdende coach alles vergde om Job bij te houden. Ook Chris had hier natuurlijk mee te maken. Maar beide slotlopers konden toch hun streeftijden halen dankzij hun enorme inzet tot op de finish. Job had het op het laatst wat moeilijk om er nog een sprint uit te persen maar Chris liet het enthousiaste publiek eens even zien hoe een baanloper met een 200m sprint kan finishen.

mara1


Beide teams voldeden zo ruim aan de verwachtingen, de andere deelnemende teams kwamen er eigenlijk weer niet aan te pas. RKHAV-1 liep met een tijd van 2u29’02” de op één na beste tijd van een RKHAV team en RKHAV-2 finishte in 2u39’01” wat voor RKHAV-2 de beste tijd was die ze ooit hebben gelopen.

mara2

De prijsuitreiking was als vanouds in Hulst weer een gezellige boel met Matthieu Warrens als gangmaker.

jvl.

Senioren dames op dreef in Spijkenisse tijdens 3e seniorencompetitie

Vandaag stond de derde competitie wedstrijd op het programma. Na veel puzzelen konden we dan toch alle onderdelen bezetten maar dan moest iedereen uit zijn comfort zone! En dan meld onze beste loopster op de lange afstand, de dag ervoor nog af met onvoorziene omstandigheden. Dus al met al, er werd veel van ons gevraagd.

Om 12 uur ging het van start na best goede horde van iris, en ver van Nathalie, moest ik kogelslingeren wat ik vijf jaar niet heb gedaan. Maar ik mag tevreden zijn 22,70.

Anne ging ondertussen van start op de 100m na veel gedoe met de starter mocht ze weg, na een iets mindere start , maakte ze veel goed. Kort erna moest Anne 400, dit was dus iets wat Anne niet vaak deed, maar super deed vonden wij als team genoten.

IMG 20170618 WA0000

Daarna mocht ik kogel, met 9,29 mocht ik niet geheel ontevreden zijn, ondertussen waren esma en Vera ook goed bezig, en moest het slot stuk nog komen met onze 4x400 ploeg met atleten die het nog nooit gedaan hebben. Al met al super trots op heel ons team nu en ook de af gelopen wedstrijden, zo'n eerste jaar! Op naar volgend jaar!

100 meter        
# Naam 100m    
16 Anne van Driessche 14,44 -0.1 m/s  
         
200 meter        
# Naam 200m    
18 Nathalie Lotthrinkx 31,04 +0.0 m/s  
         
400 meter        
# Naam 400m    
15 Anne van Driessche 01:09,2    
         
1500 meter        
# Naam 1500m    
12 Esma Guigui 06:19,9    
         
100 meter horden (84cm)        
# Naam 100mH    
18 Iris Hoogesteger 20,97 -0.7 m/s  
         
# Estafette Team Cat leden Tijd
8 Vereniging Zeeland Atletiek Vrouwen (4x400m) Vsen 4 04:49,7
         
Kogelstoten 4 kilogram        
# Naam Kogel    
1 Marieke Riemens 13,31    
10 Audrey de Beule 9,29    
         
Kogelslingeren 4 kilogram        
# Naam Kogelsl    
5 Vera Wisse 29,28    
10 Audrey de Beule 22,7    
         
Hoogspringen        
# Naam Hoog    
10 Iris Hoogesteger 1,3    
         
Verspringen        
# Naam Ver    
8 Nathalie Lotthrinkx 4,31 -0.6 m/s  
15 Iris Hoogesteger 3,97 -0.8 m/s  
         

3e plaats voor meisjes C in 2e competitie wedstrijd, Jongens C een 5e plaats.

cdcomp1

Emma, Eva, Georgette, Katja, Xenia en Kirsten behaalden afgelopen zaterdag ondanks de extreme hitte weer een mooi resultaat op de 2e competitiedag van de CD competitie in Zierikzee.
De estafette was weer een mooie race, op 0,4 seconde van de winnaars; met een tijd van 43.42sec op de 4x80m met een PR van 0.3 sec! Ook op de diverse onderdelen werden weer veel punten gescoord! Met voor iedereen minstens 1 PR.
Een dikke proficiat meiden!

cdcomp2

Tim, Dylan, Elyas, Karsten, Mats en Martin behaalden afgelopen zaterdag ook een geweldig resultaat op de 2e competitiedag van de CD competitie in Zierikzee.

cdcomp5


Ook weer een mooie estafette race gelopen op de 4x100m in een tijd van 59.27sec. ( 0,03 seconde minder snel dan vorige keer)
Verder bij de jongens ook weer mooie prestaties. Waarbij Martin voor zijn allereerste baanwedstrijd mooie resultaten haalde, maar waarbij ook de andere jongens als een speer gingen!
Ook voor de jongens weer een dikke proficiat!  alle uitslagen zijn vindbaar via www.atletiek.nu (https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/8266/249/)

cdcomp6

RKHAV was weer goed vertegenwoordigd!

cdcomp3  cdcomp4

En daarbij was het weer reuze gezellig!!

cdcomp7   cdcomp8

cdcomp9

(Dylan ontbreekt op de foto)

Op naar de laatste CD wedstrijd van dit seizoen, op 10 juni in Goes!
Kom ze allemaal aanmoedigen!!

 

 

 

Nieuws van Invictus

Afgelopen donderdag zijn de werkzaamheden aan het handbalveld door H4a afgerond, het pad naar de Zandstraat opnieuw bestraat en is het terrein opgeruimd. Als cadeau aan Rkhav heeft H4a ook nog de verspringbakken bijgevuld. Wij willen H4a hartelijk danken voor dit sympathieke gebaar! Het baanseizoen mag beginnen.

h4a 1    h4a 2

Namens Stichting Invictus willen we de leden van Rkhav bedanken voor hun medewerking en begrip tijdens de werkzaamheden.

HV Novitas zal binnenkort beginnen met trainen op het nieuwe veld. De eerste wedstrijden worden pas na de zomervakantie gespeeld.